Ідеальне поєднання смаків: найкращий рецепт запеченої повністю курки на святковий стіл
У багатьох господинь дуже популярні рецепти основних страв, які можна приготувати у духовці. Вони виходять дуже смачними, корисними та не вимагають постійної присутності на кухні.
На Telegram-каналі «Кулінарні хитрощі» запропонували ідеальний рецепт курки до святкового столу.
Запечена в духовці курка
Продукти
Курка — 1 шт
Пучок зелені
Лимон — 1 шт
Вершкове масло
Оливкова олія
Сіль перець
Цибуля — 2 шт
ЧасникПриготування
На тушці курки зробити по три надрізи на ніжках, щоб рівномірно все пропеклося. Кінчики ніжок очистити від шкіри.
Дуже дрібно нарізати зелень. Додати оливкову олію, сіль, перець. Перемішати руками.
У тушку курки, між шкірою та м'ясом акуратно розподілити всю зелень. Туди з кожного боку покласти по шматочку вершкового масла.
Зеленню з оливковою олією, що залишилися, обмазати курку з зовнішнього боку.
Розігріти у мікрохвильовій печі лимон, проколоти у декількох місцях й нафаршувати курку. Перев'язати її ниткою.
Вниз форми для запікання покласти розрізану на половинки цибулю та неочищений часник.
Запікати у духовці 1 годину при 220° С (залежить від розміру курки). Коли курка приготується, дістати її з духовки, накрити фольгою зверху рушником й готувати соус.
Соус
Все що було у формі для запікання: соки, жир, цибуля, часник — відправити у сотейник, додати трохи борошна, довести до кипіння. Якщо соку мало додати води.Протерти через сито та видавити всі соки. Сіль, перець до смаку.
Можна подавати разом з картопляним пюре або відвареним рисом.
Нагадаємо, кулінари запропонували замінити майонез на соус домашнього приготування, який можна використовувати також для бутербродів.
2515Читайте нас у Facebook