У просіяне борошно додати розм'якшене вершкове масло і рубати суміш ножем.
Сметану, яйце та цукор перемішати в окремому посуді. Додати крихту з борошна та олії, гашену оцтом соду. Перемішати.
Вимісити тісто, покласти у поліетиленовому пакеті в холодильник на 30 хвилин.
Желатин залити холодною водою, дати постояти 10 хвилин та нагріти до повного розчинення, але не кип'ятити.
Для крему з'єднати сметану, цукор і охолоджений желатин. Збити міксером та помістити у холодильник.
Тісто розділити на шість частин, розкатати — пласти повинні бути товщиною 2−3 мм.
На кожен пласт викласти подрібнені сухофрукти — вийде по 2 пласти з кожним інгредієнтом.
Згорнути у рулети і випікати у духовці близько півгодини за температури 180 градусів.
Кожен рулет розрізати на рівні частини завдовжки 3−4 сантиметри. Залишки подрібнити — їх використовують, аби прикрасити торт.
Дно форми змастити невеликою кількістю крему і вертикально викласти рулетики, намагаючись зробити це якомога щільніше.
Перший шар рясно просочити кремом і посипати подрібненими волоськими горіхами. Аналогічно вчинити і з наступними шарами.
Залити кремом і поставити у холодильник на 5−6 годин для просочення.
Готовий торт зверху посипати горіхами, а з боків — подрібненими крихтами бісквітного тіста. Зверху можна прикрасити «грибочками», виготовленими з фініків. Готово!