- 17:47 Захист від колорадського жука без «хімії»: посадіть це біля картоплі, і «колоради» забудуть дорогу до вашої дачі
- 17:21 Популярність Меган Маркл впала до історичного мінімуму: що сталося
- 16:47 Редиска по-грузинські від Івана Янюка: страва, яка запам’ятається вам надовго
- 16:23 В Україні знайшли варіант, як захистити БПЛА від дронів-перехоплювачів — ЗМІ
- 15:35 На Одещині внаслідок пожежі загинули двоє малолітніх дітей
- 15:24 Ніжна і незламна: популярний гурт випустив потужний кліп
- 14:56 Чемпіонат України з футболу, 29-й тур, 17 — 18 травня: результати та відеоогляди матчів, становище команд
- 14:47 Більше, ніж приправа: як ефективно очистити унітаз за допомогою речі, яка є у кожної господині
- 14:21 Що робити, якщо вам заблокували рахунок через порушення банківських переказів: поради банкіра
- 13:52 У Стамбулі російська делегація погрожувала захопити нові області України — ЗМІ
- 13:22 Не садіть розсаду зранку: основні правила закладення майбутнього врожаю помідорів
- 12:56 Дуже схожа на Бреда Пітта: у мережі з’явилися нові фото старшої біологічної доньки актора
Лаваш на сковорідці: простий рецепт від судді «МастерШефа»

Відомий український ресторатор Володимир Ярославський, який регулярно радує українців рецептами нових страв, розповів в Instagram, як приготувати тонкий лаваш.
Інгредієнти:
-480г борошна
-100г окропу
-200г теплої води
-8г солі — 1 чайна ложка з гіркою
-20г рослинної олії
-борошно на підпил
-2 кухонні рушники
-пательня 26 См
-качалкаСпосіб приготування:
Просіяюємо борошно та додаємо до нього сіль, перемішуємо все і вливаємо 100 г окропу. Замішуємо тісто дерев’яною лопаткою. Коли борошно трішки візьме води, додаємо другу частину води та рослинну олію. Замішуємо тісто і вимішуємо його ще хвилин 5, щоб воно стало гладеньким та відставляємо його на 30 хвилин «відпочити». Розділяємо тісто на 12−14 шматочків.
Формуємо з нього кульки та накриваємо їх рушником щоб вони не завітрювались. Розкачуємо на невеликій кількості борошна досить тоненько. Зазвичай тісто намотують на качалку і таким чином роблять листки тіста тоншими.
Підготовлюємо 2 злегка вологих рушника. Пательню розігріваємо на середньому вогні (краще брати з товстим дном). На суху пательню кладемо лаваш і швиденько через 15 секунд перегортаємо та знову тримаємо ще 15 секунд і потім перегортаємо — виходить з кожного боку 2 рази. Потрібно отримати маленькі підсмажені пухирці. Готовий лаваш знімаємо на вологий рушник, трохи збризкуємо його водою і накриваємо іншим вологим рушником. Зберігаємо лаваш у холодильнику, загорнутий у подвійний рушник, збризгнутий водою у пакеті — до 6 діб.
Як писали «ФАКТИ», нещодавно Володимир Ярославський розповів, як приготувати його один з улюблених сніданків — сирну запіканку.
6366Читайте нас у Facebook