Заготівля їжі про запас від блогера з Маріуполя Ольги Матвій: як мамі сімейства полегшити собі життя під час війни
Після нападу військ путіна на Україну популярний фуд-блогер із Маріуполя Ольга Матвій припинила публікацію нових постів. Проте на її каналі є чимало рецептів, які були опубліковані раніше, і з успіхом можуть використовуватися навіть у наш нелегкий час.
Один з них присвячений заготівлі їжі «про запас», що допоможе будь-якій мамі сімейства не стояти щодня біля плити, а користуватися наявними «заготовками».
Читайте також: Пісний «військовий» пиріг від Лілії Цвіт: справжня «смакота» без яєць, олії чи кефіру
Ольга пропонує зробити два варіанти каннелоні — з м'ясним фаршем та з кабачком, приготувавши для кожної порції власний оригінальний соус.
Рецепт розрахований на 500 г макаронних трубочок.
Начинка № 1:
- цибуля — 1 шт
- м'ясо — 400 гр
- сіль і перець за смаком
Заливка № 1 (має вийти 1 літр):
- сметана — 250 мл
- кетчуп — 100 гр
- бульйон готовий овочевий — 500 — 700 мл
- петрушка — 2 гілочки
Начинка 2:
- цибуля — 1 шт;
- сіль за смаком;
- кабачок — 1 шт;
- сир — 100 гр;
- яйця — 2 шт;
- базилік та зелень.
Заливка № 2:
- масло вершкове — 50 гр;
- вершки 15−25% - 400 мл.
Заготовки заморожуються для подальшого швидкого приготування.
Весь процес Ольга показала на відео.
Нагадаємо, наразі нову популярність у мережі набули вже напівзабуті рецепти «Сала-п'ятихвилинка» та курячої тушкованки, яку можна приготувати в духовці.
1841Читайте нас у Facebook