ПОИСК
Книга рецептів

Мед із кульбабок: економно та смачно

15:10 7 травня 2022
Мед із кульбаб

Зараз час цвітіння кульбаб. Яскраво-жовті квіти виглядають у зеленій траві життєствердно. Ними можна милуватися нескінченно.

А чи знаєте ви, що з кульбаб можна зварити дуже смачний мед.

Рецептом ласощів поділилася кулінар із Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше розповіла, як приготувати найсмачніше домашнє печиво. .

— Сьогодні приготуємо дуже ароматний мед із кульбаб, — каже вона. — Спробуйте — думаю, вам сподобається.

Мед із кульбаб

  • 150 квіток кульбаб
  • 300 г води
  • 1 апельсин
  • 500 г цукру
  • Дрібка лимонної кислоти

Квіти збираємо, коли вони повністю розкриті. Промиваємо від пилу. За допомогою ножиць зрізаємо з квітів лише жовту частину та використовуємо її.

На 30 хвилин заливаємо холодною водою. Потім воду зливаємо.

У сотейник завантажуємо квіточки, додаємо воду та проварюємо п'ять хвилин.

Знімаємо з вогню, додаємо порізаний апельсин (разом зі шкіркою) та лимонну кислоту. Даємо постояти пару годин, після чого проціджуємо.

З'єднуємо рідину із цукром. Варимо не менше 30 хвилин, але можна і довше. Чим довше варимо, тим густіше буде мед.

— Чи можна замість апельсина використати лимон?

— Звісно. Це на ваш розсуд.

— З чим смачно їсти такий мед?

— Подайте його до чаю, доповніть ним морозиво або млинці — і приємного апетиту!

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати вино з троянд.

Читайте також: Червоний питний борщ: незвичайна страва для всієї родини

Фото з альбому Елли Іванової

742

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Instagram

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів