Фаршировані квіти кабачка: справжній французький делікатес
Сезон кабачків невдовзі стартує й чимало українців готують із них традиційні страви. Натомість кулінарка Олена Павлова уже кілька років експериментує на кухні із квітами цього овоча.
«Вперше із квітів кабачків почали готували у паризькому гетто, коли євреям, які доглядали сади та городи, не дозволяли зривати плоди, — розповідає Олена. — Саме тому вони змушені були їсти пустоцвіти — це квіти, з яких вже нічого не виросте. То ж люди і експериментували з квітами кабачків, а зараз у Франції та Італії — це справжній делікатес.
Збирати квіти потрібно зранку, коли вони тільки відкрились. Жовтий цвіт зручно зрізати ножицями, бо на ньому трапляються колючки. Обов'язково видаляти маточку з пилком. Після того як квіти зібрані, їх слід помити та просушити на рушнику.
Квіти пустоцвітів я фарширую. Для приготування беру 10−12 штук. Змішую 100 грамів борошна, яйце, 100 грамів вина та сіль з перцем. З цього виходить кляр. Після того беру склянку тертого сиру фета, можна творог чи моцарелу, та фарширую ними квіти. Далі вмочую їх у тісто та на сковороду. Смажити близько п'яти хвилин з обох боків. Подаю з овочами на грилі та йогуртовим соусом. На смак квіти виходять ніжними та ледь солодкуватими".
Читайте також рецепт кабачкових млинців з крупою кіноа.
6783Читайте також: Експрес-маринад та салат з кабачків: легка закуска за 20 хвилин від Григорія Германа
Читайте нас у Facebook