«Ви будете у захваті від смаку та аромату»: готуємо шпинатний торт з полуницею
Для яскравого відтінку готуємо тісто з додаванням шпинатного листя, отримуємо свіжий колір літньої зелені. За словами кондитерки Юлії Сімончук, навіть вимогливі дегустатори залишаться задоволені таким варіантом торта, а турботливі кулінари оцінять той факт, що барвник — дар природи без хімічних добавок.
Бісквіт:
шпинат — 200 г
яйця — 4 шт.
олія — 100 мл
борошно — 200 г
цукор — 150 г
розпушувач — 5 г
лимонний сік — 3 ст. л.
Крем:
сир вершковий — 500 г
вершки 33% - 100−150 мл
цукрова пудра — 100 г
Полуничний шар:
полуниця — 300 г
цукор — 100 г
крохмаль — 1,5 ч. ложки (+ 1,5 ст. ложки води)
желатин — 6 г (+3 ст. ложки води).
Приготування:
У блендері подрібнити до однорідності шпинат, олію та лимонний сік. Яйця збити з цукром до пишної маси (5−7 хв). Додати до збитих яєць шпинатну масу та перемішати до однорідності. До борошна додати розпушувач, перемішати й через сито додати до рідкої маси. Акуратно перемішати. Викласти в форму і випікати при температурі 170−180 градусів 45−50 хв. (орієнтуйтеся на свою духовку). Перевіряти на суху шпажку. Вийняти бісквіт з духовки, дати схолонути, обгорнути харчовою плівкою і на кілька годин в холодильник.
Полуничний прошарок
Залити желатин водою та залишити набухати на 10 хв. Полуницю подрібнити блендером, додати цукор та поставити на вогонь до розчинення цукру. Змішати крохмаль з водою та лимонним соком, додати до полуниці й, помішуючи, довести суміш до кипіння. Зняти з вогню.
Желатин розігріти до рідкого стану й влити в охолоджену полуничну масу, змішати все та помістити в холодильник на 2−3 години. На виході має бути густа маса, яка після стояння зібраного торту в холодильнику загусне до потрібної консистенції.
Готуємо крем
Холодні вершки, вершковий сир і пудру помістити в ємкість і збити міксером до загустіння.
За бажанням торт можна просочити (200 мл води і 100 г цукру проварити, охолодити).
Збирання торта
Викласти корж на підставку, злегка просочити пропиткою, розмазати крем по коржу і зробити бортик, в середину викласти полуничну масу, зверху покрити рівномірно кремом та викласти інший корж. Повторити все, як з попереднім. Закріпити все в кулінарному кільці і поставити у холодильник на ніч. Зняти кільце, обмастити кремом боки, за бажанням вирівняти, прикрасити до смаку.
А як приготувати лінивий наполеон, який дійсно робиться на раз-два, розповіла кулінарка Василина Гук.
3049Читайте також: Рецепт найшвидшого торта: всього 20 хвилин приготування — і насолоджуйтеся
Читайте нас у Facebook