- 14:55 Гасити чужі пожежі небезпечно: чому шлюб Кейт Міддлтон та принца Вільяма опинився під загрозою розпаду
- 14:30 Подорожчали майже вдвічі: які фрукти стали рекордсменом зі зростання цін і коли вони подешевшають
- 14:15 На якому каналі дивитись онлайн «Ільвес» — «Шахтар»: розклад трансляцій та прогноз на матч кваліфікації Ліги Європи
- 13:49 Як доглядати за перцем у спеку і чим підживлювати влітку
- 13:31 На пенсію до 40 років: хто в Україні стає наймолодшим пенсіонером
- 13:06 Чайна компанія «Мономах» захищатиме репутацію у суді
- 12:54 Нелегка доля мільярдерки: Кайлі Дженнер опублікувала фото з відпочинку у Греції
- 12:49 Микола Лагун в Австрії має все менше шансів уникнути відповідальності за банкрутство «Дельта Банку», — ЗМІ
- 12:30 Як птахи вчаться літати: потомство зіркових лелек Грицика та Одарки стало на крило
- 12:28 Справа «Осокорківських лук»: юристи говорять про маніпуляції фактами
- 12:02 Найстаріший марафонець світу, який ніс олімпійський вогонь, загинув у 114 років
- 11:56 Час рішень і важливих змін: кого зі знаків Зодіаку липень виведе на новий шлях
Добриво з кропиви для вашого городу: яким культурам це підживлення піде на користь, а яким може зашкодити

Городники активно використовують кропиву для виготовлення різних підживлень, наприклад, у поєднанні з кульбабою та чистотілом.
Втім, добрива можна готувати і з однієї кропиви. При цьому важливо пам'ятати про дозування і те, що не всім культурам таке підживлення буде корисним, пишуть автори ресурсу «Моя дача. Сад і город» .
Так, томати, огірки, полуниця, перці та морква добре сприймають підживлення з кропиви. А ось часник, цибуля та бобові його не люблять — речовини, що містяться в настої, негативно позначаються на розвитку цих культур, пригнічують їхнє зростання.
Слід пам'ятати, що перед використанням кропив'яного настою ґрунт варто зволожувати.
Підживлення готують так. Половину ємності (відро або пластикова тара на 5−10 літрів) наповнити кропивою і залити водою. Суміш залишити для бродіння на 2 тижні. Після цього підживлення можна використовувати, розвівши з водою 1:10.
Листя та стебла кропиви містять:
- до 50% азоту;
- до 37% кальцію;
- до 34% калію;
- до 6% магнію;
- мікроелементи.
Раніше городниця Олена Черкевич розповідала, що у липні-серпні, коли харчування рослин від коріння переходить на другий план, потрібно застосовувати позакореневе підживлення рідким комплексним добривом з йоду, попілу та борної кислоти.
Фото Pixabay
2210Читайте нас у Facebook