Настав сезон грибів, і багато хто намагається не лише запастися ними, але й уже зараз урізноманітнити свій стіл за допомогою цих дарів лісу. «ФАКТИ» вже розповідали, як приготувати грибний паштет, а популярний український блогер, переселенка із Маріуполя Ольга Матвій показала спосіб приготування справжньої грибної юшки по-закарпатськи.
«Я приїхала з Карпат додому і насамперед приготувала цю грибну юшку», — розповіла господиня на своєму каналі.
Вона використала у супі сушені білі гриби, привезені із Закарпаття, але пообіцяла, що буде смачно навіть із шампіньйонами.
Для юшки по-закарпатськи необхідні:
- гриби сухі — 100 грамів
- вода 8−9 літрів
- морква — 1 шт
- цибуля — 2−3 шт
- вершкове масло — 100 грамів
- сметана — 200 грамів
- борошно 2−3 столові ложки
- лавровий лист, мускатний горіх, мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування
Відварюємо гриби до готовності, дістаємо їх із бульйону і готуємо власне юшку.
Для цього додаємо в каструлю дрібно натерту моркву, лавровий лист і мелений чорний перець (не горошком), варимо разом до готовності моркви.
Цибулю ріжемо кубиками і пасеруємо на вершковому маслі — вона не повинна стати занадто засмаженою, а лише почати золотитися.
Додаємо в сковорідку олію.
Відварені гриби ріжемо на невеликі шматочки.
На іншій сковороді заварюємо борошно з вершковим маслом, додаючи туди під кінець 20% сметану, після чого потроху вливаємо в сковороду вже охололий грибний бульйон і добре перемішуємо вінчиком.
Суп повинен закипіти, після чого його вимикають і одразу ж подають до столу.
Нагадаємо, раніше Ольга Матвій розповіла, як приготувати дуже смачні котлети без м'яса.
4966Читайте нас у Facebook