Палянички на кефірі з начинкою: чудовий варіант для ситного сніданку
«Готуються вони швидко, виходять смачні та з’їдаються як зернятка», — пояснює кулінарка Тетяна Петришина, яка раніше пропонувала рецепт кабачкових пиріжків.
Начинка гарбузова:
Гарбуз тушкувати в ковшику/сковороді до готовності, подрібнити в пюре вилкою/толкушкою для картоплі, додати сіль за смаком
Начинка сирна:
Сир кисломолочний без грудочок — 500 г, зелень за смаком, сіль за смаком, сир сулугуні натертий — 100 г (можна без сулугуні). Все змішати.
Тісто на кефірі:
Кефір — 250 мл, борошно — 250 г, сіль — 0.5 ч.л., сода — 0.5 ч.л.
В кефірі погасити соду, добре розмішати (щоб погасилася сода), додати сіль та просіяне борошно, замісити м’яке тісто, залишити відпочити на 30 хв.
Приготування:
Стіл щедро присипаємо борошном, руки та качалку також. Поділити тісто на 6−7 шариків, розкачати круглу паляничку тоненько — в 1 мм. З однієї сторони викласти начинку, скласти навпіл, краї защіпати, обрізати ножем для піци та сформувати паляничку.
Смажити на розігрітій та сухій сковороді з двох сторін (на середньому вогні по 1−2 хв. приблизно), до злегка золотистого кольору. Кожну паляничку змастити маслом, складати стопкою, щоб просочилися маслом. Розрізати навпіл та смакувати ще теплими!
Нагадаємо рецепт швидкого пирога з яблучно-сирною начинкою, який діти швидко зметуть зі столу.
5119Читайте нас у Facebook