З кабачків можна готувати безліч вишуканих оригінальних страв — зокрема лазанью і бризолі. Кабачкові пиріжки, за словами кулінарки Тетяни Петришиної, виходять дуже смачними, а готувати їх відносно швидко. Такі пиріжки можна робити не лише з фаршем, а й з грибною начинкою, курячим філе.
Інгредієнти:
- Кабачок -1 шт. (на 500/600 г)
- Яйця -1 шт.
- Борошно — 4 ст. л
- Сіль, перець — на смак
- Сметана -1 ст.
- Цибуля невеличка -1 шт.
- Морква невеличка -1 шт.
- Зелень
- Часник зубчик — за бажанням
- Розпушувач на кінчику ножа.
Начинка:
- Фарш — 300 г
- Цибулина — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Гірчиця -½ ч.л.
- Зелена цибуля/ зелень
- Сіль, перець, приправи — на смак
Приготування:
Спочатку готуємо начинку: цибулю нарізати, моркву натерти на середній терці, злегка обсмажити, додати фарш, сіль, перець, приправи до смаку, тушкувати до готовності, вкінці додати гірчицю. В готову начинку додати нарізану зелену цибулю/зелень.
Кабачок натерти на грубій тертці, посолити та залишити на 5−10 хвилин, після чого віджати руками зайвий сік. Додати натерту моркву на середній тертці, цибулю натерту, додати яйце, борошно з розпушувачем, перець, сіль, зелень.
Смажити на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на маленькому вогні. Викладаємо ложкою та розрівнюємо, формуємо круглу паляничку потрібного діаметру (більші — по 3 ст. л., менші — по 2 ст.л.). Смажити під кришкою до золотистого кольору. Тоді на один бік викладаємо фарш, прикриваємо іншою стороною. Смажити ще 1−2 хв з кожного боку під кришкою. За бажання можна додати тертий сир в начинку, посипати поверх фаршу.
667Читайте також: Дуже смачно з рибними стравами: рецепт кабачкової ікри від Володимира Ярославського
Читайте нас у Facebook