- 10:24 Жінка напала з ножем на пасажирів на залізничному вокзалі у Гамбурзі: багато поранених
- 10:01 Непереможний український боксер-велетень нокаутував суперника у першому раунді
- 09:36 В «улові» — шість «Іскандерів» та 245 дронів: як ППО відбивала нічну атаку ворога
- 09:09 Дрони знову атакували завод «Енергія» у російському Єльці
- 08:41 Нічний удар по Києву: постраждали п'ять районів столиці
- 08:17 Дівам варто зосередитися на справах, що давно відкладалися, а Ракам побути на самоті: гороскоп на вихідні, 24 та 25 травня
- 23.05 22:26 Новий етикет у спортклубі: деякі моменти ви точно захочете обговорити з друзями
- 23.05 22:00 Дуже смачний салат: такого ви ще не куштували
- 23.05 21:29 Майже рік без покупця: розкішний подружній будинок Дженніфер Лопес та Бена Аффлека тепер на 8,1 мільйона доларів дешевший
- 23.05 21:00 Накип у чайнику розчиниться без жодного тертя: ці прості способи вас приємно вразять
- 23.05 20:34 На його рахунку десятки блискуче виконаних бойових завдань: на Донеччині загинув боєць з Одещини
- 23.05 20:21 Сучасні й безпечні умови для навчання: у Кам’янському оновили ліцей, де виросло не одне покоління містян
Пампушки без замісу на сковороді: виручають, коли у будинку довго немає світла

Саме зараз, коли більшість українців змушені годинами сидіти без електроенергії, вони у пошуку швидких та ситних страв, приготування яких точно їх не обтяжить. Й за словами кулінарки Тетяни Петришиної, ці пампушки — ідеальний варіант. Вони вдаються м’які та з хрусткою скоринкою, дуже смачно та без заморочок. Краще брати високу сковороду, бо тісто росте та пристане до кришки .
Інгредієнти:
- Вода — 200 мл
- Дріжджі сухі — 1 ч. л з гіркою (12−15 г свіжі)
- Цукор — 1 ст. л
- Сіль — 1 ч. л
- Олія — 1 ст. л
- Борошно — 300 г
Приготування:
В теплій воді розчинити дріжджі з цукром, додати сіль, олію, просіяне борошно. Ложкою добре замішати тісто до однорідності. Тісто буде липке, але борошна не давати більше.
Вкрити плівкою та залишити підходити в теплі на 40/45 хв. Стіл присипати борошном, руки також, бо тісто липке. Поділити його на рівні частини. Добре скатати в кульки, відразу класти на суху сковорідку, закрити кришкою, дати підійти 15 хв. Випікати на маленькому вогні під кришкою з однієї сторони 15 хвилин, до золотистого кольору. Перевернути з допомогою тарілки/ пергаменту і випікати ще 15 хвилин. Конденсат з кришки витирати паперовим рушничком, бо буде капати на тісто.
Час випікання залежить від температури. Якщо потрібно, то час збільшуємо.
Готові пампушки перекласти на решітку. Ще теплими щедро полити часниковим соусом.
Нагадаємо рецепт смачного завиванця з маком.
34541Читайте нас у Facebook