- 21:30 Загадкова каблучка на пальці доньки Джолі та Пітта спровокувала чутки про можливі заручини
- 21:01 Найкращі овочі та фрукти від гіпертонії: обов’язково включіть їх до свого меню
- 20:55 Україна U21 прикро програла Данії на старті Євро-2025: відеоогляд матчу
- 20:45 «Квіткові натюрморти відновлюють нас, як сама природа», — колекціонерка фарфору Людмила Карпінська-Романюк
- 20:32 Рік рідні сподівались і чекали: на Вінниччині попрощалися з воїном, який прийняв останній бій на Донеччині
- 20:07 Кабачковий торт із зеленню: приготуйте за цим рецептом і не переживайте за свою талію
- 19:57 Дівам — «Закохані», Терезам — «Світ», а Тельцям — «Королева Пентаклів»: Таро-прогноз та поради карт на 13 червня
- 19:43 Не лише не додадуть, а й заберуть: кого з пенсіонерів і чому змусять повернути виплати
- 19:34 Зеленський назвав умову, коли «москва зазвучить миролюбно»
- 19:19 «Впевнений, що рф має план»: військовий оцінив загрозу наступу росії з білорусі
- 19:02 Як позбавитися слимаків та равликів на городі: чотири найпоширеніші способи
- 18:58 Мій стрес досяг нового рівня: Надя Дорофєєва зізналася у важкій депресії
Бюджетно та дуже смачно: готуємо пісні пиріжки з горохом

Тісто вийде дуже м’якеньке та довго не черствіє, пояснює кулінарка Тетяна Петришина, яка раніше радила приготувати сирне печиво на сковорідці. Пиріжки виходять несолодкі, їх можна вмочувати у солону засмажку із олії і цибулі — виходить гарна друга страва.
Інгредієнти:
- Вода — 250 мл
- Борошно — близько 500 г
- Дріжджі свіжі — 20/25 г
- Цукор — 2 ст.л.
- Сіль — 1 ч.л.
- Олія — 6 ст.л.
Приготування
В теплій воді розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, олію, поступово додати просіяне борошно, замісити м’яке тісто (борошна дати 450 г, решта при замісі на столі, якщо потрібно). Вкрити плівкою та поставити підходити в тепле місце на 45 хв, до збільшення .
Поділити на кульки, формувати пиріжки/булочки за своїм бажанням. Дати підійти на деко 20/30 хв. Випікати в розігрітій духовці до 200 С, 25/30 хв.
В піст змазати пиріжки чайною заваркою, а вже готові пиріжки — олією.
Не в піст — жовток+молоко/вода 1 ст.л.
Горох колотий попередньо замочити на декілька годин, можна на ніч, відварити до готовності. Цибульку та моркву обсмажити, додати в горохове пюре, сіль, перець, приправи за смаком.
Нагадаємо рецепт дрезденського різдвяного штолену від пані Тетяни.
1679Читайте нас у Facebook