ПОИСК
Книга рецептів

Просто тануть у роті: готуємо «Мамині котлети»

22:33 25 грудня 2022
котлети

Такі котлети сподобаються кожному, бо виходять соковиті, натуральні та ароматні. Справжні, домашні, підійдуть як до щоденного меню, так і на свята, впевнена кулінарка Світлана Юрченко.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини або іншого м'яса (фарш)
  • 1 цибулина (150 — 200 г)
  • 1 картоплина (150 — 200 г)
  • 3−4 зубки часнику
  • 200 г батону (краще сухого)
  • 200 мл молока чи води
  • 1 яйце
  • 1−2 ст.л. з верхом сметани
  • перець чорний мелений
  • 1−2 лавровий лист (по бажанню)
  • сіль

Приготування:

Сухий батон заливаємо молоком. М’ясо нарізаємо та перемелюємо на м’ясорубці разом з цибулею, часником та картоплиною. Батон віджимаємо та перемелюємо. До перемелених продуктів додаємо яйце, сметану, сіль та чорний мелений перець. Вимішуємо гарно та залишаємо на 40−60 хв, щоб фарш промаринувався.

РЕКЛАМА

На розігріту пательню наливаємо олію (чи смалець), руки замочуємо в воді та формуємо котлети. Обжарюємо з двох сторін до рум'яного кольору.

На дно каструлі кладемо гілочки вишні багаторазового використання, почищені від кори та нарізані по розміру каструлі. Викладаємо на них обжарені котлети, додаємо трішки води, (на висоту гілочок) та лавровий лист. Накриваємо кришкою та на маленькому вогні тушкуємо 20 — 25 хв. Котлети виходять пухкими та соковитими.

РЕКЛАМА

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепти хрустких курячих стріпсів та соковитих котлет від Лізи Глінської.

РЕКЛАМА

133184

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів