ПОИСК
Книга рецептів

Можна їсти як гарячими, так і холодними: Ліза Глінська рекомендувала рецепт хрустких курячих стріпсів та соковитих котлет

19:14 15 грудня 2022
Глінська

Зірка шоу «МастерШеф» Ліза Глинська запропонувала приготувати страви з курки, які можна їсти як гарячими, так і холодними.

Кулінарка впевнена, що курячі котлети та стріпси сподобаються дорослим та дітям. На додаток до м'ясного Глінська порекомендувала листковий пиріг.

Курячі рубані котлети:

600 г курячого філе
100 г твердого сиру
100 г сметани жирністю 10% (0,5 склянки)
50 г яйця (1 шт.)
сіль до смаку
соняшникова олія (для смаження)

РЕКЛАМА

1. Нарізати куряче філе на дрібні шматочки. Приготувати фарш.
2. Натерти твердий сир на дрібній тертці.
3. Додати у філе сир, яйце, сметану, сіль до смаку.
4. Обсмажити на розігрітій сковороді з додаванням олії.

Курячі стріпси зі сметанним соусом:

РЕКЛАМА

500 г курячого філе
150 г яєць (3 шт)
50 г борошна (2 ст.л.)
сіль, перець до смаку
кукурудзяні чіпси
соняшникова олія (для смаження)

Сметанний соус:
300 г сметани жирністю 10% (1.5 склянки)
кріп петрушка
2 зубчики часнику
сіль до смаку

РЕКЛАМА

1. Нарізати курку смужками, завтовшки 2 см. Додати сіль, перець, 1 ст.л. олії.
2. З кукурудзяних чіпсів зробити паніровку.
3. Обваляти кожен шматок у борошні, потім у яйці, потім у чіпсах. Обсмажити на сковороді з додаванням олії.

Сметанна заливка:
1. Змішати зелень, часник, сіль, сметану. Перемішати.

Солоний пиріг:
400 г капусти (білокачанної або пекінської)
200 г білого йогурту жирністю 1,6%
або сметани жирністю 10% (1 склянка)
150 г яєць (3 шт)
5 г розпушувача
120 г борошна (5 ст.л.)
кріп петрушка
сіль до смаку
Вершкове масло жирністю 62%

Випікати у формі діаметром 22 см.

1. Нарізати капусту. Віджати її, додати сіль. Нарізати зелень дрібно, додати в капусту.
2. Змішати яйця, борошно з розпушувачем. Додати йогурт чи сметану. Перемішати.
3. Поєднати капусту з тістом.
4. Форму змастити олією, додати трохи борошна. Вилити тісто.
5. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці, 35−40 хвилин.

Нагадаємо, популярна фудблогерка Лілія Цвіт запропонувала оригінальний рецепт випічки — святкового пляцка, який прикрасить різдвяний стіл.

1121

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів