- 26.07 22:26 Дуже смачний суп із цвітної капусти: ніжний та ароматний
- 26.07 22:02 Дружина Віктора Павліка зізналася, чому артист вагається щодо народження другої дитини
- 26.07 21:33 Важливий процес: три найбільші переваги офлайн-шопінгу, про які ви не замислювалися
- 26.07 21:04 В Україні змінили умови надання відпустки при народженні дитини: адвокат пояснив нюанси
- 26.07 20:45 Завжди був готовий підставити плече: під Харковом загинув воїн з Хмельниччини
- 26.07 20:24 Дуже незвичайний салат з кабачками: вам точно сподобається ця бюджетна та корисна страва
- 26.07 20:14 Світло не вимкнуть до вечора: стало відомо, як 27 липня «знеструмлюватимуть» українців
- 26.07 20:04 Катастрофа: на ринку праці в Україні не вистачає понад чотири мільйони працівників
- 26.07 19:54 Як росіяни вбивали українських полонених у Оленівці у липні 2022 року: подробиці розслідування Associated Press
- 26.07 19:43 Секрети досвідчених городників: навіщо надягають целофанові пакети на зелені помідори на грядках
- 26.07 19:23 Частина військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації вже з 1 серпня: кого це стосується
- 26.07 19:12 Наказ Міносвіти, який позбавляв аспірантів-контрактників права на відстрочку від мобілізації, визнано незаконним
![КІТАКАМІ-КРУЇЗ](http://fakty.ua/photos2/article/41/35/413506w540zc0.jpg)
Країна: Іспанія
Мануфактура: Lladro
Рік створення: 1989
Скульптор: Salvador Debon
Розмір: 32,5×105 cm
Лімітована серія 500 виробів
Із експозиції «Shvets Museum»
На початку березня у багатьох країнах світу, особливо в Японії, згадують ім'я Момофуку Андо, винахідника локшини швидкого приготування та супу з неї.
Момофуку Андо (5 березня 1910 — 5 січня 2007) заснував свою компанію Nissan Food Products, якою керував практично до кінця життя, у 1948 році. Але знаменита на весь світ локшина з'явилася лише через 10 років, 1958 року.
Експериментальна локшина готувалася за 3 хвилини та була приправлена смаком курки. Початковою метою Момофуку Андо в роботі над створенням такої їжі було бажання нагодувати більше людей, оскільки в післявоєнній Японії гостро відчувався дефіцит продовольства.
Перш ніж отримати потрібний продукт, Андо розглядав багато різних варіантів. Якось він звернув увагу на рідке бездріжджове тісто (кляр), яке його дружина приготувала для обсмажування продуктів у фритюрі. І тоді він вирішив застосувати таку технологію. Спочатку замочив локшину в приправленому курячому бульйоні, а потім обсмажив її у фритюрі та висушив.
У 1971 Андо винайшов упаковку для своєї локшини у вигляді спеціального пластикового контейнера. А в 2005 році його компанія розробила спеціальне вакуумне пакування такої локшини для астронавтів.
1972 року Андо завершив ще один грандіозний проект. Його локшина почала випускатися не тільки в брикетах, як раніше, а ще й у спеціальній склянці, в яку потрібно було просто додати окропу. Трохи згодом до такого супу почали додавати різні сушені добавки овочів та м'яса.
Момофуку Андо не дожив до свого столітнього ювілею лише три роки. До речі, сам він не раз заявляв, що своїм довголіттям завдячує регулярному вживанню саме локшини власного винаходу.
Щороку люди в усьому світі вживають 44 мільярди порцій локшини швидкого приготування. Зараз така локшина вважається найдешевшою, хоча спочатку вона позиціонувалася як ексклюзивний і дорогий продукт і коштувала у 6 разів дорожче за звичайну локшину.
Локшина швидкого приготування, згідно з неодноразовими опитуваннями громадської думки в Японії, була названа «найголовнішим японським винаходом XX століття».
Усім сьогоднішнім іменинникам дозвольте побажати добра та щастя. А вам, друзі мої, гарного дня. Як завжди, щиро ваш