- 16:53 Коли кілька днів поспіль йшли дощі: аграрій дав пораду, що потрібно зробити з томатами жителям Київщини
- 16:22 Гаррі та Меган розкритикували за їхню позицію щодо королівських титулів Арчі та Лілібет
- 15:49 Смерть мільярдера: близький друг принца Вільяма помер після того, як проковтнув бджолу
- 15:23 Радянський запас міцності російська армія майже втратила, — експерт
- 15:13 Продовжуємо забирати наших людей із російського полону, — Зеленський
- 14:53 «Справжній 18+ контент»: фото оголеного Максима Галкіна викликало фурор у Мережі
- 14:23 Ворог зупинений: Зеленський розповів про ситуацію на Сумщині
- 14:22 путін може відкрити новий і небезпечний фронт проти України
- 13:57 Всесвіт і Таро готують для вас справжнє диво: у кого дуже скоро покращиться життя
- 13:21 Справи кепські: Пісторіус поставив крапку у питанні постачання Україні ракет Taurus
- 12:56 Найбільш відомі британці: Чарльз III вручив нагороди від Королівського фонду
- 12:20 «Російський снайпер влучив моєму онуку в лоб і в око»: розпочався суд на росгвардійцями, які розстрілювали в Гостомелі автівки з цивільними
Просто нереально смачно та ароматно: готуємо англійський кекс

Коли на вулиці морозно, хочеться не виходити на вулицю, а насолоджуватись краєвидами з вікна. А кава та смачна випічка — ідеальна компанія для цього. Чому б не приготувати англійський кекс, аромат якого просто віднесе вас у зимову казку, впевнена дієтологиня Катерина Черкаська, яка раніше радила приготувати смачний пиріг з яблуками.
Інгредієнти:
- Сухофрукти будь-які — 700 г
- Родзинки білі — 200 г
- Родзинки темні — 200 г
- Мигдаль — 100 г
- Будь-які горіхи — 200 г
- Яйця — 5 шт.
- Масло вершкове — 350 г
- Борошно — 450 г
- Мед — 2 ст. л.
- Розпушувач — 10 г
- Ароматний алкоголь — 300−400 г
- Кориця — 2 ч. л.
- Мелений імбир — 1 ч. л.
- Мускатний горіх — ½ ч. л.
- Сіль — ½ ч. л.
- Ванільний цукор — 1 пакетик
- Цедра апельсина — 2 ст. л.
- Цукрова пудра — 100 г
- Сік лимона — ½ шт.
Приготування:
Замочуємо всі сухофрукти в алкоголі мінімум на 24 години. Замочені сухофрукти 2−3 рази на день ретельно перемішуємо. Для приготування тіста, всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збиваємо масло з цукром, та по одному додаємо яйця. Гарно все збиваємо. Потім додаємо мед, сіль та ванільний цукор і ще раз все перемішуємо.
Мигдаль перебиваємо в борошно за допомогою кавомолки. Змішуємо пшеничне борошно з мигдальним, розпушувачем та спеціями. Порційно в 3−4 заходи додаємо сухі інгредієнти до яєчної суміші. При цьому постійно помішуємо тісто. Потім додаємо цедру апельсину. Тісто повинно бути в’язким.
Далі додаємо сухофрукти, подрібнені горіхи і ретельно вимішуємо тісто лопаткою або ложкою.
Форми для випічки застилаємо пергаментом і додатково змащуємо маслом. Викладаємо тісто в форму, гарно розподіляємо, щоб не залишилося пустих місць. Форму заповнюємо не до кінця.
Відправляємо кекси в духовку на 2−2,5 години при 150 градусах. Режим — нижній і верхній підігрів без конвекції. Готовність кексів перевіряємо за допомогою шпажки. Даємо кексам охолонути, виймаємо з форм.
Кекси можуть зберігати 2 неділі. Для цього загорніть їх в пергамент і у фольгу.
Для оздоби змішуємо цукрову пудру з лимоном. Також можна використати розтоплений шоколад.
Нагадаємо рецепти 5 страв з гарбуза.
576Читайте нас у Facebook