- 16:31 «Я був з ним у полоні»: завдяки акції на підтримку військовополонених і зниклих безвісти у Варшаві вдалося дізнатися про долю солдата з Полтавщини
- 16:06 Сирні булочки: з будь-якою начинкою та без шкоди для фігури
- 15:57 Тобі личить: колишня учасниця «Холостяка» чекає на дитину
- 15:24 Трамп заявив лідерам Європи, що переконаний у перемозі росії, попри втрату темпу її наступу на фронті, — ЗМІ
- 14:51 «Сьогодні треба говорити не про припинення війни, а про перемогу України. Якщо не говорити про перемогу — буде поразка», — Андрій Клименко
- 14:23 Пенсія за віком: чому вона така маленька та як можна збільшити її розмір
- 14:20 Детективів НАБУ підозрюють у приховуванні елітних квартир, сприянні ухилянтам та виводі коштів за кордон, — «Інформатор»
- 14:01 Навіщо в салоні автомобіля потрібні використані чайні пакетики: лайфхак від водіїв із великим стажем
- 13:58 Стрільба в США: у Вашингтоні вбили двох ізраїльських дипломатів
- 13:32 У США не відмовилися від ролі посередника в Україні: що про це відомо
- 13:09 «Ми так намагалися вберегти наших дітей від новин про війну, що пропустили щось дуже важливе. І продовжуємо пропускати», — Інна Совсун
- 12:44 Відомий російський хокеїст помер за кермом автомобіля
Неймовірно смачна бабусина паска від Лізи Глінської: рецепт, якому сотні років

Українська кулінарка Ліза Глінська, яка для тих, хто дотримується посту, поділилася рецептом шоколадно-апельсинового печива з горіхами, напередодні світлого свята Великодня опублікувала рецепт паски, якому понад 100 років.
«Найцінніше — зберегти традиції та передати їх наступним поколінням», — вважає майстриня.
У відео Глінська показала, як приготувати паску за старовинним рецептом Оксани Володимирівни, яка все життя пропрацювала професійним кухарем у кафе та їдальнях.
Це традиційний рецепт львівської паски з прикрасою з тіста, таку пекли її мама та бабуся.
Розрахунок на 5 форм, діаметр — 11 см, висота — 10 см
Для опари:
300 мл молока (1,2 склянки*)
50 г свіжих дріжджів (½ стандартної пачки)
50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
200 г борошна (1,25 склянки)
Об'єм склянки — 250 мл
Для тіста:
150 г цілих яєць (3 шт.)
40 г жовтків (2 шт.)
130 г вершкового масла (0,7 пачки)
30 мл рослинної олії (1,5 ст. л.)
120 г цукру (6 ст. л.)
20 мл горілки (1 ст. арк.)
3 г солі (щіпка)
700 г борошна (4,4 склянки)
200 г родзинок (1,25 склянки).
Весь процес приготування кулінарка показала у відео.
Раніше «ФАКТИ» вже публікували рецепт ідеальної паски, який під силу кожній господині.
30631Читайте нас у Facebook