ПОИСК
Шоу-бізнес

«Буду святкувати з онуком!»: відома телеведуча розкрила сімейний рецепт паски

14:09 14 квітня 2023
Сирна паска

Ведуча програми «Точка опори» («Дім») Світлана Леонтьєва, якій Ірма Вітовська розповіла про депресію, змінила традицію святкування Пасхи сім’єю лише один раз — у минулому році через початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Тоді частина її сім’ї знаходилась у Рівному.

— Цього року ми вже будемо разом, — сказала «ФАКТАМ» Світлана. — Вперше буду святкувати Пасху з нашим маленьким щастям — онуком Германом.

Телеведуча з онуком

Традиційно Світлана збирається до церкви — цьогоріч літургія з 6 ранку через комендантську годину. Понесе з собою на освячення і улюблену святкову страву — сирну паску з пармезаном.

РЕКЛАМА

— Вперше ділюся своїм рецептом, — каже Світлана. — Але перед тим, як розпочати приготування, декілька порад. Використовуйте сухий і жирний, в ідеалі домашній сир. Вершки і вершкове масло також беріть максимальної жирності. Сир перебийте блендером або перетріть через сито, щоб паска мала кремову структуру і не розпадалася. Моя невістка не дуже любить родзинки, то ж їх сміливо можна замінити курагою. Придбайте спеціальний посуд — пасочницю. Якщо її немає, підійде будь-яка форма, яка вам подобається, навіть тертушка.

Сирна паска з пармезаном

РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний — 500 грамів
  • яйце куряче, жовток — 4 штук
  • сметана — 450 грамів
  • масло вершкове — 100 грамів
  • цукор ванільний
  • курага
  • цукор — 200 грамів
  • пармезан — 30−50 г

Приготування

РЕКЛАМА

Перетріть сир через сито або скористайтеся блендером, збивши масу до однорідності. Викладіть сир до великої миски, додайте сметану та цукор. Ретельно перемішайте. Додайте розм’якшене вершкове масло та добре перемішайте до однорідності й повного розчинення цукру. Додайте до сирної маси курагу чи родзинки. Також можна додати й інші сухофрукти на ваш смак. Форму для паски поставте на тарілку, вистеліть її марлею. Викладіть сирну масу, придавіть чимось важким та поставте до холодильника на добу. Особисто я паску трохи «припікаю», поставивши її на 10−15 хвилин у духовку. Хай смакує!

Також «ФАКТИ» давали швидкий рецепт приготування паски без дріжджів.

4498

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів