Замість магазинних цукерок: готуємо шоколадну ковбаску із сиром
Якщо ви дбаєте про те, які солодощі споживають ваші діти, то ви точно оціните цю смакоту. Можна додати кусочками зефір, вафлі, цукати, кокосову стружку і вийде оригінальна ковбаска, одним словом — експериментуйте, радить фудблогерка Тетяна Петришина, яка раніше радила приготувати великоднє печиво «Гніздечка».
Інгредієнти:
- 400 г — пісочного печива
- 250 г — жирного сиру (без грудок)
- 100/150 г — кураги або чорносливу, можна змішати кілька видів сухофруктів
- 100 г — вершкового масла
- 100 г — смажених волоських горіхів
- 50 г — цукрової пудри,
- 3 ст.л. — какао
- Ванільний цукор -10 г
- Коньяк/ ром — 2 ст.л.
- 70/100 г — теплого молока (консистенцію регулюємо молоком, маса має добре тримати форму)
Приготування:
Сухофрукти порізати, сир перетерти, що був без грудочок, печиво поламати. Масло розтопити з какао, влити до печива с сухофруктами та сиром, додати ванільний цукор, коньяк, ретельно вимішати, якщо маса дуже густа, то додати теплого молока. Далі формуємо ковбаски, можна в пергаменті. Ставимо на 2−4 години в холодильник, перед подачею присипаємо какао/пудрою за бажанням.
Нагадаємо рецепт бананових кексів.
11132Читайте нас у Facebook