- 10:53 «Дабл-трабл»: син-красунчик Андрій відвідав Потапа після шпиталізації
- 10:23 Гра нервів перед самітом НАТО: чому Рютте заговорив про незворотний шлях України
- 10:13 Наводив російські ракети по Дніпру та Полтавщині: СБУ затримала неповнолітнього агента фсб рф
- 09:57 Зробіть так, і ягоди смородини не осипляться передчасно
- 09:26 Гарантовано законодавством: хто з українців отримає у 2025 році пенсію не менше, ніж 17,5 тис. грн
- 08:56 Ворог масовано вдарив по Україні: є загиблі та постраждалі, серед жертв — дитина
- 08:15 Ракам важливо сьогодні контролювати емоції, а Рибам — свої думки: гороскоп на 24 червня
- 08:03 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 23.06 22:38 Ломаченко відреагував на ракетний обстріл рідного міста: про російських нелюдів ані слова
- 23.06 22:27 Чи варто купувати дві однакові речі різних кольорів: у пріоритеті колір, який освіжає
- 23.06 22:00 Королівські ласощі: готуються дуже просто
- 23.06 21:31 «Брудом поливають ті, які у своєму житті нічого не досягли!»: новий образ Тіни Кароль не залишив байдужими українців
Аромат на весь будинок: порадуйте рідних банановими кексами

Кекси обожнюють всі. А бананові вдаються м'які, вологі та дуже ароматні, запах буде на весь будинок. З цієї порції виходить 12 штук, якщо пекти в стандартних паперових формочках, ділиться кулінарка Тетяна Петришина.
Інгредієнти:
- Банани стиглі — 2 шт.
- Борошно — 270/280 г
- Яйця — 1 шт.
- Олія — 100 мл
- Цукор — 130 г
- Ванільний цукор — 10 г
- Розпушувач — 2 ч. л.
- Сіль — дві щіпки
- Сода — на кінчику ножа
- Апельсинова паста — 1 ст. л. (або цедра)
- За бажанням дати корицю — ½ ч. л.
Приготування:
Борошно просіяти, додати розпушувач, соду. Банани розім’яти вилочкою, додати яйце, олію, цукор, ванільний цукор, пасту/цедру, сіль, розмішати до однорідності, додати просіяне борошно з розпушувачем та содою. Розмішати ложкою, довго не мішати, до того часу, щоб рідина забрала все борошно, тісто буде густе/ в’язке та з грудочками, так має бути.
Заповнити формочки тістом на 2/3. Випікати в розігрітій до t 200 духовці 15−20 хв. — до сухої шпажки. Верх кексів може тріскатися, це нормально. Вже готові кекси присипати пудрою чи полити глазур’ю.
Можна випікати одним кексом, час випічки збільшити 40−45 хв.
Раніше український телеведучий Костянтин Грубич поділився з шанувальниками унікальним рецептом паски 19 століття від священника Кирила Чорного з Дніпра та матінки Олександри.
5436Читайте також: Новий рецепт від Лілії Цвіт: торт «Вишня-Кокос» — смачний, ніжний та м’якесенький
Читайте нас у Facebook