- 10:53 Молода кукурудза за рецептом Олександра Городника: готується у мікрохвильовці всього за три хвилини
- 10:52 Росіяни вдарили по Києву балістикою, крилатими ракетами та «Шахедами»: як відпрацювала ППО
- 10:32 «Знищу кляту Москву»: що обіцяв Трамп донорам його виборчої кампанії у 2024 році
- 10:03 Є місця, де вода сягає майже трьох метрів: дощі затопили Львів
- 09:35 Де дивитися сьогодні онлайн «Шахтар» — «Ільвес»: розклад трансляцій та прогноз на відбірний матч Ліги Європи
- 09:24 Маємо виправляти «перекоси»: міністерка соціальної політики розповіла про недоліки системи спецпенсій
- 08:56 Масований удар російських терористів по Києву: в столиці є загиблі та постраждалі
- 08:16 Тільцям важливо стримати емоції, а Скорпіонам треба бути скромнішими: гороскоп на 10 липня
- 00:04 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 09.07 22:26 Тренд в інтер’єрі — кольори тиші: який з відтінків ваш улюблений?
- 09.07 21:59 Неперевершена риба з кабачками: готується швидко та дуже просто
- 09.07 21:30 Дженніфер Гарнер підкорила публіку появою з коханим: колишній не надто зрадів
Ця закуска підходить як на святковий стіл, так і в будній день. Тут головне — свіжа солена бринза і базилік, обов’язково фіолетовий, радить кулінарка Світлана Юрченко, яка раніше поділилася рецептом неймовірних
парових вареників з сирного тіста.
Інгредієнти:
- 250 г бринзи
- 250 г томатів чері
- 100 мл оливкової олії
- 2−3 ч. л. бальзамічного оцту
- 1 ч. л. італійських трав
- 20−30 г базиліка (фіолетовий)
- сіль
- перець чорний мелений
- паприка
Приготування:
Нарізаємо бринзу (пластинами, кубиками — на ваш смак), викладаємо на тарілку.
Помиті та просушені томати чері ріжемо пополам чи на чотири частини. Викладаємо в миску.
Готуємо заправку: в миску наливаємо оливкову олію, бальзамічний оцет, додаємо сіль, італійські трави, перець чорний мелений та паприку. Соус перемішуємо та виливаємо до нарізаних томатів. Перемішуємо і залишаємо, щоб трішки промаринувалися.
Базилік миємо, просушуємо та мілко нарізаємо. Декілька листочків залишаємо для декору. На бринзу викладаємо томати й гарно поливаємо заправкою. Зверху посипаємо різаним базиліком і залишаємо, щоб всі продукти потоваришували. Чим довше стоїть страва, тим смачніше стає.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепти рулетів з кабачків та баклажанів з курячим філе, а також хлібного салата із томатами.
504Читайте нас у Facebook