Французька галета з грушами, блакитним сиром, волоськими горіхами та медом: відчуйте смак літа
Поєднання солодкої соковитої груші та солоного сиру обов'язково припаде до смаку кулінарним гурманам. Це дуже смачно, а в поєднанні з хрумким тістом просто чарівно. Найсмачніша закуска до келиха білого вина, ділиться кулінарка Світлана Юрченко, яка раніше радила приготувати бринзу з помідорами та базіліком.
Інгредієнти:
на дві галети
- 200 г борошна
- 50 г цільнозернового борошна
- 130 г вершкового масла
- 2 жовтки
- щіпка солі
- 1ст. л. без гірки цукру
- 60 мл льодяної води
Начинка:
- 100 г крем — сиру
- 2 -3 груші (~350 г)
- 40 г сиру «горгонзола»
- (або будь-якого іншого з блакитною пліснявою)
- 2 ст.л. меду (рідкого)
- 50−60 г волоськів горіхів
Декор:
- 60 г сиру «горгонзола»
Приготування:
В миску висипаємо просіяне борошно, цільнозернове борошно, сіль, цукор, перемішуємо. Натираємо на велику тертку мерзле вершкове масло та розтираємо в крихту. Жовтки розмішуємо з льодяною водою і виливаємо до борошняно-масляної крихти. Замішуємо тісто. Як починає збиратися в грудку — готове. Довго не місимо.
Ділимо на дві рівні частини, загортаємо в харчову плівку і в холодильник на 30 хв.
В миску викладаємо крем-сир, додаємо сир «горгонзола» і розтираємо виделкою до однорідності. Пергаментний папір посипаємо борошном, викладаємо тісто і тонко розкочуємо. За допомогою тарілки d 28 см вирізаємо коло, обрізки кладемо на середину і прикачуємо. Половину сирної начинки викладаємо на середину кола і розрівнюємо, не доходячи до краю на 2,5−3 см. Грушу тонко нарізаємо слайсами, викладаємо по колу. Підгинаємо краї тіста і защіпуємо. Поливаємо медом, присипаємо злегка подрібненими горіхами. Бортики галети змащуємо вершковим маслом і за бажанням посипаємо коричневим цукром чи мигдальними пелюстками.
Ставимо випікатися при t 180 * ~ 30 хв. Витягуємо, посипаємо сирною крихтою з «горгонзоли».
Нагадаємо рецепт рулету «медівник».
685Читайте нас у Facebook