ПОИСК
Книга рецептів

Справжній мисливський бігос від Тетяни Литвинової: чудова зимова страва родом з Гуцульщини

19:15 10 грудня 2023
Литвинова

Поки Людмила Борщ вивчає вподобання жителів найбільших мегаполісів світу, не менш відома кулінарка Тетяна Литвинова вирішила познайомити шанувальників з бігосом — традиційною для польської, литовської та білоруської кухні стравою з капусти та м'яса.

Кулінарка називає її гуцульською, і це не суперечить самій суті бігоса, адже в Україні здавна існував один з його варіантів — як їжа мисливців — на Поділлі й Галичині, в окремих селах західної частини середнього Подніпров'я.

«Страва поживна, з овочево-томатним смаком, впевнена, що дієтологи одобрять», — жартує Тетяна Литвинова.

Для приготування страви знадобляться:

РЕКЛАМА

свинина 250 г,

олія 20 г,

РЕКЛАМА

цибуля 200 г,

морква 250 г,

РЕКЛАМА

мисливські ковбаски 130 г,

томатне пюре 200 г,

свіжа капуста 300 г,

квашена капуста 200 г,

картопля 300 г, вода 700 г,

сіль 13 г,

перець ½ ч л,

лаврове листя 3 шт

Як готувати бігос, кулінарка показала у відео.


А ще одна кулінарка Лілія Цвіт поділилася рецептом незвичайно смачної картоплі, яку вона радить приготувати на свята.

2100

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів