- 17.07 22:27 Наймодніший сувенір-2025: як вибрати подарунок
- 17.07 21:59 Чудова заправка для салатів: готується просто і швидко
- 17.07 21:29 Дженніфер Лопес святкуватиме день народження концертом у Туреччині
- 17.07 21:00 Робіть це під час ходьби й можете за місяць втратити до 4 кілограмів ваги
- 17.07 20:55 «Шахтар» зіграв у гостях внічию з «Ільвесом» і вийшов у відборі Ліги Європи на турецького гранда: відеоогляд матчу
- 17.07 20:35 Він мав позивний «Меджик», що означає чарівник: під Куп’янськом поліг 28-річний воїн з Запоріжжя
- 17.07 20:07 Консервовані огірки з кетчупом: незвично, але дуже смачно
- 17.07 19:39 Україна розгортає десятки тисяч перехоплювачів, щоб зупинити російські «Шахеди»
- 17.07 19:14 Вперше за довгий час: популярна телеведуча звернулася до мережі
- 17.07 19:02 Близнюкам — «Дама мечів» та рішучість, Терезам — «Лицар Жезлів» та бурхливі емоції: Таро-прогноз на 18 липня
- 17.07 18:44 путін вже відповів на ультиматум Трампа: аналітик пояснив задум кремля
- 17.07 18:30 У Польщі закривають притулки для українських біженців
Соус із сушених помідорів та моркви: бюджетно та апетитно

Коли до справжніх, бюджетних помідорів ще далеко — час варити соус з сушених томатів. Він чудовий — з таким насиченим помідоровим смаком. Дуже добрий до м’яса, піци, лавашу і інших ваших улюблених страв, ділиться кулінарка Любов Біріна, яка раніше давала рецепт домашньої курячої ковбаси.
Складники:
- Морква — 500 г
- Вода — 2 л
- Сушені помідори — 100 г
- Лимонна кислота — 5 г
- Цукор — 450 г
- Сіль — 50 г
- Коріандр сухий, мелений — 10 г
- Чілі — 10 г
- Сухий часник — 15 г
Приготування:
Моркву порізати кружальцями, залити водою. Довести до кипіння, вогонь зменшити, варити без кришки до м’якості. Додати сушені помідори, лимонну кислоту, цукор, сіль. Прикрити кришкою і варити на невеликому вогні до набухання помідорів (плюс-мінус пів години). Додати приправи. Проблендерувати. Знову довести до кипіння. Гарячий соус розфасувати в простерилізовані (ще гарячі) банки, закупорити простерилізованою (гарячою) кришкою. Залишити охолоджуватися. Помістити в холодильник.
Вихід: 5 банок (0.5 л).
Нагадаємо рецепт соусу із м’ятою, петрушкою та кінзою.
176Читайте нас у Facebook