М'ятна та лавандова сіль продаються в магазинах делікатесів і коштують досить дорого. А приготувати таку сіль удома простіше простого. І коштуватиме вам це дуже дешево. Особливо якщо м'ята росте біля вашої оселі. Приготуйте спочатку невелику кількість. Якщо сподобається, за бажання повторіть.
Рецептом м'ятної солі, яку можна додавати до салатів та інших страв, поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Раніше ми готували м'ятний цукор, а сьогодні приготуємо чудову м'ятну сіль, — каже Елла Іванова. — Я додала два види м'яти та лимонну мелісу. Вийшла дуже запашна сіль.
М'ятна сіль
- М'ята (на смак)
- Меліса лимонна (на смак)
- Морська груба сіль — 250−300 г
М'яту і мелісу вимити і висушити від вологи, подрібнити в блендері з частиною солі, потім додати другу частину солі і помістити в духовку на лист при температурі 50−60 градусів на хвилин п'ятнадцять. Залишити до повного остигання.
Зберігати у баночці в темному місці.
Якщо сіль при зберіганні трохи втратить аромат, завантажте сіль у блендер і додайте трохи свіжої зелені. Запах буде неймовірний.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати вершкове масло зі смаком лаванди та лавандовий цукор.
Читайте також: Домашній м'ятний сироп: такий не купите в магазині
Фото з альбому Елли Іванової
460Читайте нас у Facebook