Хрумкі малосольні огірочки: рецепт з «Бородинським» хлібом
Вже почали з'являтися молоді маленькі огірочки, що смачні як квашеними, так і малосольними.
Своїм рецептом малосольних огіркив, які засолюють з додаванням чорного хлібу, поділилася учасниця 12-го сезону кулінарного шоу «МайстерШеф» Мирослава Пекарюк, зазначивши, що вони виходять дуже хрумкими та смачними.
Інгредієнти (на одну 3-літрову банку):
- Огірки — 1,8−2 кг;
- Листя хрону — 3 шт.;
- Листя винограду — 5 шт.;
- Листя вишні — 5 шт.;
- Кріп — 3 гілочки;
- Лавровий лист — 2 шт.;
- Духмяний перець — 2 шт.;
- Чорний перець горошком — 6 шт.;
- Часник — 4 зубчики;
- Хліб «Бородинський» — 1 скибочка.
Читайте також: Топовий рецепт соління для діабетиків: хрусткі огірки без оцту та цукру — просто пальчики оближеш (відео)
Маринад:
- Вода — 1200 мл;
- Сіль — 80 г;
- Цукор — 80 г;
- Оцет — 80 г.
Зелень та огірки складаються у банку, яку можна обварити окропом, та заливаються звареним маринадом.
Раніше кулінар Елла Іванова поділилася рецептом «швидких» малосольних огірків, які готуються лише 15 хвилин.
Фото — скріншот
529Читайте нас у Facebook