ПОИСК
Книга рецептів

Квашені хрусткі огірочки: зберігайте рецепт на наступний рік, бо це дійсно смакота

20:17 23 липня 2023
солоні огірки

Огірочки, засолені за цим рецептом, будуть хрусткі та в міру кислі. Можна використовувати для приготування салатів чи просто смакувати, ділиться кулінарка Маргарита Хоменко.

Пропорція на банку 3 л:

1,5 кг огірків (може бути більше/менше)

Зелень: кріп, листя малини, смородини, хрону

РЕКЛАМА

70 г солі

Спеції: кілька горошин духмяного перцю, лавровий лист

2−3 зубчики часнику

РЕКЛАМА

1 ст. ложка горілки

Приготування

РЕКЛАМА

Огірки миємо, відрізуємо «попки». На дно банки викладаємо більшу частину зелені, часник, спеції. Потім укладаємо щільно огірки. Всипаємо зверху сіль, вливаємо горілку, накладаємо зверху зелень. Заливаємо холодною водою, закриваємо кришкою. Кришки краще брати спеціальні для квашення. Можна маринувати також у відрах, головне, щоб зверху огірки були добре покриті зеленню. Вже через 4−5 днів можна відкривати та їсти.

А як приготувати неймовірні малосольні огірочки, «ФАКТАМ» розповідала кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.

Читайте також: Огірки в гірчичному маринаді: дуже смачна закрутка на зиму

50512

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів