Повидло за рецептом блогерки-красуні Alina FooDee: економимо цукор, готуємо всього три хвилини
Українська блогерка-красуня Аліна давно є прихильницею здорової їжі, але при цьому вона не відмовляється від солодощів. А оскільки настало літо, то й солодощі мають бути відповідними. Наприклад, можна зварити густе і ароматне персикове повидло, яке за виглядом нічим не поступатиметься «магазинному» мармеладу, але буде в рази здоровішим через… менший вміст цукру (як відомо, класичний рецепт повидла включає збільшений його вміст у порівнянні з варенням).
Секрет — у використанні натурального загущувача «Желфікс» (є й інші аналоги).
«З його допомогою тепер ви зможете приготувати густе варення-повидло з будь-яких ягід або фруктів лише за 3 хвилини, тим більше зі зменшеною кількістю цукру. Повидло густе, відмінно тримає форму, а за смаком не нудотно солодке!», — ділиться блогерка враженнями.
Сама вона приготувала повидло з персиків.
Складники:
- ягоди або фрукти — 600 г (у даному разі персики);
- цукор — 200 г
- желфікс 3:1 — 1 упаковка.
Спосіб приготування
Перебийте фрукти чи ягоди у блендері до пюреподібного стану, додайте цукор і загущувач.
Поставте каструлю на вогонь, доведіть суміш до кипіння і проваріть протягом 3 хвилин.
Зніміть з вогню, трохи охолодіть і розлийте в одну чи декілька ємностей для застигання. Потім ємність можна переставити у холодильник.
Нагадаємо також про більш традиційний рецепт яблучно-сливового повидла, яке буде ідеальним для чаювання.
21901Читайте нас у Facebook