- 00:01 Колишній клуб Реброва переміг «Манчестер Юнайтед» та через 41 рік завоював єврокубок: відеоогляд фіналу Ліги Європи
- 21.05 22:26 Синдром останнього шматочка на блюді: брати чи не брати?
- 21.05 21:59 Фантастично смачний салат зі спаржею: такого ви ще не куштували
- 21.05 21:29 «Мені не подобається»: Гвінет Пелтроу розповіла про свої стосунки з Меган Маркл
- 21.05 21:02 Малина виросте великою та солодкою: полийте її цим простим добривом
- 21.05 20:35 Пішов в ЗСУ після того, як росіяни вбили маму: на війні загинув 22-річний воїн із Сумщини
- 21.05 20:09 Свіжість у кожному шматочку: простий, корисний та смачний салат за лічені хвилини
- 21.05 19:54 Скорпіонам — «Королева Пентаклів», Козорогам — «Король Кубків», а Тельцям — «Верховна Жриця»: Таро-прогноз та поради карт на 22 травня
- 21.05 19:46 Вперше показали стрільбу «супергармати» Кім Чен Ина: про що сказали кадри спеціалісту
- 21.05 19:21 Мирні переговори чи пастка часу: США надають кремлю перевагу у війні
- 21.05 19:08 Приречені на злидні? Чому індексація не рятує пенсіонерів від бідності
- 21.05 18:58 «Чекаю на дзвінок»: популярна модель та волонтерка подала заявку на «Холостяка»
Побережися: у Києві виявлено випадок захворювання на ботулізм

У Києві зафіксований випадок ботулізму ймовірно пов'язаний із вживанням в’яленої риби.
Як розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби столиці, до них надійшло повідомлення від «Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» про реєстрацію випадку ботулізму у мешканця Києва.
Також є вірогідність того, що інфекцію могло спровокувати вживання ікри в’яленої риби, що була придбана в одному з кіосків міста.
З 27 червня Головним управлінням розпочато позапланові заходи державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження.
Наразі розслідування триває.
Ботулізм — це гостре токсично-інфекційне захворювання, іншими словами — харчове отруєння, яке без належної та вчасної допомоги може призвести до тяжких наслідків
Аби мінімізувати ризики захворювання, лікарі радять:
- не вживати їжу з роздутих бляшанок, з банок зі здутими кришками, з банок, цілісність яких порушена (взагалі позбудьтеся домашньої консервації, яка зберігається понад рік);
- уникати споживання копченої/в'яленої риби;
- при вживанні домашніх м’ясних чи рибних консервів термічно обробити продукт. За температури у 100 С бактерія ботулізму гине одразу.
Якщо ви вже помічаєте у себе чи близької людини симптоми ботулізму, негайно викликайте швидку допомогу, жодного самолікування! Наразі, у більшості випадків, ботулізм лікується за допомогою введення ботулінічного антитоксину.
Також нагадаємо про останнє масове харчове отруєння вихованців дитячого приватного табору у Карпатах.
263Читайте нас у Facebook