Неочікувано просто та смачно: готуємо галету з фруктами
Якщо хочеться чогось смачного до чаю чи кави, то це ідеальний варіант випічки. В міру солодка, пухка та ароматна. Саме те, що додасть вам настрою та порадує рідних, ділиться кулінарка Олександра Гаврищак.
Інгредієнти:
- 80 мл води
- 80 мл соняшникової олії
- 190 г борошна
- Чайна ложечка розпушувача (порошок для випікання)
- Дрібка солі
- 2 столові ложки крохмалю
- 2 столові ложки цукру
- ½ яйця для змащування
- Фрукти на свій смак
Тісто: борошно просіяти, додати сіль та розпушувач. Олію з водою закип'ятити, влити до сухих інгредієнтів, вимісити тісто.
Фрукти порізати, додати цукор та крохмаль, перемішати.
Тісто 10 хвилин має відпочити, щоб охололо. Викласти на пергамент, розкачати не товстий корж, присипати крохмалем. Викласти начинку, відступаючи від країв см 4−5.
Краї тіста загорнути, довільно защипнувши. Бортики змастити збитим яйцем. Випікати при 180 градусів 45 хв (до зарумʼянення). Дайте охолонути, щоб схопилась начинка, посипте цукровою пудрою — і смачного.
Чудово буде до начинки також додати подрібнені горішки чи пластівці мигдалю.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт швидкого пирога з абрикосами, а також розповідали, як приготувати неймовірний яблучний зефір.
154
Читайте нас у Facebook