Смачний, ароматний, без оцту: простий рецепт базилікового соусу
Як і помідори, ароматний соус з базиліком виходить дуже смачним. Такий соус ідеально доповнить будь-які рибні страви, він підійде і до м’яса, і навіть до свіжого хліба.
Соус готується з соковитих, стиглих помідорів та фіолетового базиліка. У холодні осінні та зимові місяці він буде справжньою знахідкою, вважають на сайті з рецептами.
Інгредієнти:
Помідори (стиглі та м’ясисті) — 2 кг
Цукор — 60 г (3 ст. ложки)
Сіль — 20 г
Гострий перець чилі (мелений) — 1 ч. ложка
Солодка мелена паприка — 1 ст. ложка
Часник — 1 головка
Соняшникова олія (без запаху) — 100 мл
Фіолетовий базилік — 100 г
Гострий перець — 1 шт.
Приготування:
Помідори вимити, розрізати на половинки або четвертинки й подрібнити у м’ясорубці.
Вилити помідорну масу у велику каструлю, накрити кришкою та довести до кипіння.
Зменшити вогонь та варити на середньому вогні 10 хвилин. Можна видалити зайву воду через сито, залишивши густу масу.
Додати до помідорів цукор, сіль, гострий перець, 1 ст. ложку солодкої меленої паприки та подрібнену голівку часнику.
Влити 100 мл соняшникової олії і добре перемішати. Варити під кришкою 10 хвилин.
Дрібно нарізати фіолетовий базилік та додати його до помідорів.
Нарізати тонкими кільцями одну гостру перчинку разом із насінням і додати до соусу (для тих, хто любить дуже гостре).
Варити соус під кришкою ще 20 хвилин.
Готовий соус розлити по банках й щільно закрити герметичними кришками. Перевернути банки, закутати рушником та залишити до повного остигання.
Соус можна пробувати вже через день.
Ми також розповідали, як приготувати соус із сушених помідорів та моркви.
798Читайте нас у Facebook