- 00:04 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 08.07 22:28 Які сарафани зараз модні: можливо, саме такий висить у вашій шафі
- 08.07 22:00 Делікатесний салат — ви такого не куштували: готується швидко й просто
- 08.07 21:30 Розлучення скасовується: Джастін Бібер та його дружина Гейлі приголомшили зізнанням щодо дітей
- 08.07 21:00 Яка білизна має бути під облягаючим одягом влітку: ці поради стануть у нагоді
- 08.07 20:44 «Голубці у листі буряка — це справжній делікатес», — кулінарка Оксана Вознюк
- 08.07 20:33 Більше місяця боролись за життя: воїн з Вінниччини не пережив удару російською ракетою
- 08.07 20:06 Лимонно-вівсяне печиво: чудовий варіант для любителів солоденького, які слідкують за талією
- 08.07 19:56 Скорпіонам — «Сонце», Левам — «Дев'ятка Пентаклів», а Тельцям — «Маг»: Таро-прогноз та поради карт на 9 липня
- 08.07 19:44 Окупанти відкриють новий фронт: експерт розповів, куди ворог завдасть нового удару і кому варто побоюватися
- 08.07 19:18 Сексі-мама: популярна танцівниця назвала свою слабкість
- 08.07 19:00 Вісім років потому: Максим Галкін показав, як подорослішала їх з Аллою Пугачовою донька Ліза
Соус з перцю й баклажанів на зиму: оригінальний македонський рецепт закрутки

Болгарський перець на зиму можна приготувати не тільки з кетчупом «Чилі». Цей смачний овоч є основою неперевершеного соусу з перцю та баклажанів, який є дуже популярним на Балканах. Йдеться про айвар. Це пікантний соус з червоного перцю, баклажанів, часнику, олії та спецій. Законсервувати на зиму айвар самому нескладно. Пропонуємо вам скористатись порадами німецького фудблогера Маті, автора ютуб-каналу Outdoor Kitchen, який пропонує приготувати соус айвар за оригінальним македонським рецептом.
Інгредієнти:
5 кг червоного перцю
1 кг баклажанів
500 мл соняшникової олії
100 мл оцту
4 зубки часнику
1 столова ложка цукру
3 столові ложки солі
1 столова ложка чорного перцю горошком
Приготування
Перець і баклажани запекти в духовці (в оригінальному рецепті автор пропонує запекти овочі на грилі, щоб додати до страви запах диму. Але й запечені в духовці перці та баклажани неперевершені на смак). Скласти у велику миску, щільно накрити кришкою та закутати, щоб хвилин через 30 хвилин легко почистити овочі від шкірки, а перець ще й від насіння. Після цього перець і баклажани перебити блендером або в кухонному комбайні до однорідної консистенції.
В каструлі розігріти пів літра соняшникової олії та додати суміш перцю й баклажанів. Прогріти на вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім додати до айвару подрібнений часник, чорний мелений перець і варити на повільному вогні протягом години, періодично помішуючи, щоб не підгорів. Через годину додати до айвару сіль, цукор і оцет. І проварити ще 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі розлити айвар по стерилізованих банках, закрити їх, перевернути й закутати ковдрою для повільного остигання.
Раніше «ФАКТИ» розповідали про те, як приготувати смачну закуску з запеченого на грилі або в духовці болгарського перцю.
8319Читайте нас у Facebook