«Полтавський» капусняк: готуємо з товченою картоплею на копчених домашніх кістках
Як у кожної господині є свій рецепт борщу, так і в кожної є свій рецепт капусняку. На заході країни капусняк готують схожим до юшки, а на сході — достатньо густим.
Саме такий варіант запропонували приготувати на каналі «Карпатські шкварки».
Цей капусняк готується з товченою картоплею на копчених домашніх кістках. Але, як завжди, основним інгредієнтом є капуста.
Полтавський капусняк
Інгредієнти:
Капуста квашена 1 кг.
Кістки копчені
Вода 3 л.
Картопля 4 шт.
Цибуля 1 шт.
Корінь петрушки 1 шт.
Перець духмяний
Сало 150 гр.
Помідори мелені 500 гр.
Сіль та перець до смаку
Приготування:
Ребра залити холодною водою й поставити варити.
Додати у каструлю до ребер чищену цибулю, корінь петрушки, декілька горошин духм'яного перцю і чотири середні картоплі.
Картоплю потрібно варити до готовності, потім витягти з каструлі.
На засмажку потрібно порізати кусок свіжого сала. Смажити до тих пір, поки шкварки не стануть золотисто-коричневими. Але пересмажувати теж не варто.
Підсмажити цибулю на шкварках. Додати до засмажки консервовані мелені помідори (можна замінити на томатний сік, пасту або соус). Смажити 5 хвилин.
Відварену картоплю витягти з бульйону й потовкти. Додати трохи бульйону й довести картоплю до стану пюре.
Картоплю додати до засмажки, все гарно перемішати й протушкувати разом.
Квашену капусту дрібно порізати. Відправити капусту у каструлю й варити до готовності приблизно 40 хвилин.
Кістки витягти з каструлі на тарілку.
Посолити, поперчити капусняк. В кінці додати засмажку й проварити все разом близько 5 хвилин.
Вийшов дуже смачний, поживний суп, який подавати гарячим зі шматком копченого відвареного ребра.
Також своїм рецептом капусняку, який можна приготувати досить просто та швидко, поділився автор кулінарного сайту Паша Борщ.
2192Читайте нас у Facebook