- 17.06 23:59 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 17.06 22:26 Як їсти картоплю фрі в ресторані: знання етикету дозволить вам почуватися комфортно
- 17.06 21:59 Дивовижний пиріг без яєць та вершкового масла: рецепт відомої кулінарки простий у втіленні
- 17.06 21:29 «Припиніть це лайно!»: Джастін Бібер сильно розлютився під час зустрічі з папараці
- 17.06 21:00 Включіть у свій раціон: це найкращі трави для контролю високого рівня цукру в крові
- 17.06 20:34 «Аби всі були такі, як він, то вже давно була б перемога»: на Курщині загинув захисник з Вінниччини
- 17.06 20:08 Вареники з сиром на пару: порадуйте родину ситною вечерею
- 17.06 19:51 Застрелив дружину і наклав на себе руки: кривава сімейна драма розігралася на одній з вулиць Житомира
- 17.06 19:43 У ЗСУ «засвітився» рідкісний трофей з вдв рф: такого ще не траплялося
- 17.06 19:18 Україна зробила перший крок до реалізації угоди з США про видобуток корисних копалин
- 17.06 19:04 Це шо, моя жінка вагітна?: коханий відомої телеведучої відреагував на новину про дитину
- 17.06 19:03 Скорпіонам — «Самітник» та пошук відповідей, Водоліям — «Колісниця» та контроль над емоціями: Таро-прогноз на 18 червня
Просто магічне «вариво»: варення з соснових шишок — дуже корисне та смачне

Українська блогерка Катерина, яка розповіла, як заготовити зелену цибулю на зиму без втрати смаку та аромату, поділилася новим рецептом.
Вона запропонувала приготувати смачне й корисне варення з соснових шишок.
«Це магічне вариво обов'язково має бути у кожному домі. Чудовий смак варення залежить не стільки від підібраних пропорцій шишок, цукру та води, а від правильності технології приготування», — зазначила блогерка.
За її словами, за рахунок правильної технології буде майже повністю відсутня гіркота в плодах. Вони будуть м'які та ніжні, а сироп густий та ароматний.
Катерина нагадала, що саме зараз дуже гарний період для заготівлі соснових шишок та пилку. Зараз інтенсивно квітна сосна й потрібно не проґавити цей період, бо він досить короткий.
Як відомо, соснові шишки які містять фітонциди, зменшують ріст небезпечних бактерій і підвищують імунітет. В основному, їх вживають з метою профілактики та лікування простудних захворювань та дихальних шляхів.
На 1 кг шишок потрібно:
1 літр води
1,5 кг цукру
Приготування:
Шишки гарно вимити, відрізати хвостики, додати 1 літр води.
Перший раз варити шишки 10 хвилин. Відцідити воду через марлю, щоб видалити наліп з соснової смоли.
Додати до води цукор й варити сироп.
Сироп (без шишок) варити 10 хвилин. Додати в нього шишки і дати настоятися 12−24 години.
Варення варити у три прийоми.
1 раз варити варення 30 хвилин.
2 раз — 10 хвилин.
3 раз — 10 хвилин.
Якщо шишки більші за розміром, то й відповідно, додавати більшу кількість часу на варку.
Готове варення викласти у чисті стерилізовані банки, закрутити й перевернути догори ногами.
Любителі солодкого також оцінять авторський рецепт відомої львівської блогерки Лілії Цвіт — весняного пляцка з ревенем та маком. В ньому дуже вдале поєднання всіх інгредієнтів.
149Читайте нас у Facebook