- 08:17 Тельцям — спокій, Терезам — самопізнання, а Водоліям — креатив: що обіцяють зірки знакам Зодіаку 25 червня
- 08:02 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 24.06 22:26 Наймодніші кольори літа: можливо, речі цих відтінків є у вас у шафі
- 24.06 21:59 Рибний рієт: смачно так, що не відірватися
- 24.06 21:29 Ми разом: Гейлі Бібер відповіла на чутки про розлучення з Джастіном
- 24.06 21:13 У Casino.ua оголосили про партнерство з провайдером Push Gaming: що відомо
- 24.06 21:00 З’їжте фрукт за дві години до сну: із сном не буде проблем
- 24.06 20:50 Україна не виживе, якщо буде розчинена в паспортах інших держав, — Пелюховський
- 24.06 20:45 «Фарфорові сервізи з орнаментами вишиванки вражають красою та вишуканістю», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 24.06 20:33 З 2014 року неодноразово брав участь у бойових діях: на Донеччині загинув поліцейський з Тернополя
- 24.06 20:06 Доречно в будні й на свята: готуємо кабачкові рулетки із помідорами
- 24.06 20:02 Все погано — це нормально: Ксенія Мішина шокувала зізнанням
Хачапурі по-мегрельськи: чудовий варіант для родинної вечері

Найсмачніші хачапурі по-мегрельськи у домашньому виконанні — це м'яке пухке тісто, багато розплавленого сиру та золотиста хрустка скоринка. Варто приготувати, особливо шанувальникам сиру! Дуже смачні сирні коржі в духовці готуються просто, ділиться кулінар Віктор Угорчук.
Для тіста:
100 мл теплого молока
100 мл теплої води
1 ст. л. цукру
4 г сухих дріжджів
Приготування
Перемішати й відставити на 10 хвилин, поки не підійметься шапочка. Потім додати 1 яйце і 0,5 ч. ложки солі, ретельно вимішати й поступово ввести 300 г борошна. Тісто досить липке, тому наприкінці ввести 4 ст. ложки олії, знову вимішати та поставити в тепле місце. Через годину тісто підм'яти й знову поставити в тепле місце десь на такий же час.
Поки тісто підходить, приготувати начинку. На тертці подрібнити 450 г сиру (можна суміш сулугуні й моцарели). Третину сиру відкласти, він піде на присипку. У більшу частину сиру додати білок з одного яйця і 30 г розтопленого масла, перемішати.
Коли тісто підійшло вдруге, розділити його навпіл, руками розтягнути в кружок і по центру викласти половину сиру. Маса сиру має дорівнювати масі тіста, а то й трішки більше. Потім защипнути тісто, як на великий хінкалі, повернути швом донизу й дати хвилин 5 відпочити. Далі долонями розтягнути в коржик, зробити по центру отвір. Збити жовток (білок використали для сирної начинки) зі столовою ложкою молока та змастити верх коржа, а потім посипати половиною відкладено сиру. Випікати при 200 °C 20 хвилин.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати сирний пиріг з лаваша за швидким та простим рецептом для «лінивих» господарок.
1722Читайте також: Смачнюче хачапурі на сніданок від Тетяни Литвинової: для ледачих, з лаваша, всього за 15 хвилин
Читайте нас у Facebook