- 18:11 «Дивний» штраф: чому водія можуть покарати за відчинені вікна у машині
- 17:55 Російські агенти намагалися підірвати українського військового у Харкові
- 17:51 За це і стоїмо: популярний музикант вперше показав своїх дітей
- 17:38 «Ми ще не Ізраїль. Але ми ним станемо! І всім тоді мало не покажеться…»: Віталій Чепинога про «коаліцію сц#кунів»
- 17:22 На Кінбурнській косі російські десантники застрелили своїх та викинули у море: повідомляє рух «АТЕШ»
- 17:04 400 тисяч доларів за «голову» Гордона: СБУ запобігла ще одному замаху на відомого журналіста
- 16:53 Найдорожчий подарунок: зірка серіалів вперше став батьком
- 16:47 Як росіяни планували вбити Зеленського: Малюк розкрив деталі спецоперацій
- 16:34 Веселе життя: Меган Маркл нарешті прокоментувала танці з принцом Гаррі у лікарні
- 16:27 «Треба шукати союзницькі мости для того, щоб Україна зайнялась своїм ядерним озброєнням», — Володимир Горбулін
- 16:20 МОЗ замість справедливого регулювання обмежилося вибірковими домовленостями, — експерт про ціни на ліки
- 16:20 У Білгород-Дністровському є загиблі після удару балістикою, під завалами шукають людей
Готуємо український калач: рецепт запашної випічки до ранкової кави

Чудовою традицією є випікання калачів та пригощання ними рідних та близьких. Калач готується з універсального тіста, з яким одне задоволення працювати. Виріб виходить ніжний, мʼякий та з волокнистою структурою, ділиться фудблогерка Анніна Карпенко.
Інгредієнти:
1600 г борошно вищого ґатунку
400 г борошно хлібне (манітоба чи першого ґатунку, тобто з високим вмістом білка)
30 г дріжджі сухі активні
200 г олія
150 г цукор
35 г сіль
450 г вода
470 г молоко (для пісної версії замінити на рослинне молоко рисове, вівсяне, кокосове чи мигдалеве або ж на воду)
Приготування
Всі інгредієнти змішати в діжці комбайна та вимішувати до еластичності.
Накрити та залишити для ферментації. Розділяємо тісто та формуємо. Вироби, які підійшли, змащуємо яйцем (для пісної версії після випікання змастити сиропом чи киселем), випікаємо. Готовий виріб повинен мати рівномірну рум’яну скоринку.
Раніше Анніна Карпенко розповідала, як приготувати дуже смачні рогалики на сирному тісті.
216Читайте також: Ароматні ліниві вареники з маком: будете готувати їх ледь не щодня, бо це смакота
Читайте нас у Facebook