- 00:54 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 24.06 22:26 Наймодніші кольори літа: можливо, речі цих відтінків є у вас у шафі
- 24.06 21:59 Рибний рієт: смачно так, що не відірватися
- 24.06 21:29 Ми разом: Гейлі Бібер відповіла на чутки про розлучення з Джастіном
- 24.06 21:13 У Casino.ua оголосили про партнерство з провайдером Push Gaming: що відомо
- 24.06 21:00 З’їжте фрукт за дві години до сну: із сном не буде проблем
- 24.06 20:50 Україна не виживе, якщо буде розчинена в паспортах інших держав, — Пелюховський
- 24.06 20:45 «Фарфорові сервізи з орнаментами вишиванки вражають красою та вишуканістю», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 24.06 20:33 З 2014 року неодноразово брав участь у бойових діях: на Донеччині загинув поліцейський з Тернополя
- 24.06 20:06 Доречно в будні й на свята: готуємо кабачкові рулетки із помідорами
- 24.06 20:02 Все погано — це нормально: Ксенія Мішина шокувала зізнанням
- 24.06 19:54 Стрільцям — «Туз Пентаклів», Терезам — «Король Жезлів», а Близнюкам — «Імператор»: Таро-прогноз та поради карт на 25 червня
Хто ж не любить східні солодощі! Одні з найвідоміших і найпопулярніших — пахлава. Соковита й ароматна, вона казково смачна. Але як її їсти в ресторані?
Безсумнівно, потрібно використовувати прибори — або десертну виделку, або виделку і ніж. Інакше ви ризикуєте забруднити липкими руками все навколо.
Вважається, що найвологіший і найсоковитіший шар — нижній. Східні гурмани, зазвичай, перевертають пахлаву, щоб суха основа опинилася внизу, і тільки тоді починають їсти.
Але в ресторані це робити не обов'язково — насамперед з естетичних міркувань.
У східних країнах до пахлави подають воду. І перш ніж почати ласувати пахлавою, роблять ковток, щоб очистити рецептори й відчути казковий смак.
У чай і каву, зазвичай, не додають цукор, тому що пахлава дуже солодка.
Знання етикету допоможе вам почуватися в будь-якій ситуації комфортно. До речі, є один важливий лайфхак. Якщо ви йдете в ресторан з діловими партнерами, не замовляйте страви, які не вмієте їсти згідно з правилами етикету. Замовте їх тоді, коли відвідаєте ресторан з близькими людьми.
Пропонуємо тест від тренд-редакторки «ФАКТІВ» Ольги Сметанської на знання тонкощів нового ресторанного етикету.
Фото з альбому Ольги Сметанської
443Читайте нас у Facebook