- 18:04 Швидка закуска з кабачків: з'їдають навіть ті, хто їх не любить
- 17:44 Івана Купала — 2025: коли відзначати за новим стилем, заборони та традиції свята
- 17:24 Боже мій, а якщо вітер посилиться: королева Камілла опинилася у незручній ситуації
- 17:05 «Я його поважаю»: Зеленський заявив, що Шмигаля не «здасть»
- 16:33 Війна поглинула останні резерви: глава Центробанку рф визнала, що запас міцності країни вичерпується
- 16:04 Тиграм може знадобитися допомога друзів, а Зміям треба бути напоготові: східний гороскоп на тиждень 23 — 29 червня
- 15:39 «Просто хочу, щоб він був живий»: син відомого телеведучого пішов на війну з росією
- 14:53 Штраф можуть виписати, але права не відберуть: у МВС прокоментували чутки про покарання водіїв за «підморгування» аварійкою
- 14:23 «Уперше в житті залишив автограф на футбольній бутсі»: співак Юлік зустрівся з українськими біженцями у Лондоні
- 14:01 У віці 90 років померла відома радянська актриса-путіністка
- 13:52 Без Нелі Штепи: у Полтаві вп’яте поспіль не зміг розпочатися суд над ексмеркою Слов’янська, бо вона не виходить на зв’язок
- 13:11 Випросив: Трампа таки номінували на Нобелівську премію миру
Чорничні булочки з крихтою: так смачно, що не відірватись

Пшеничне борошно, масло, чорниця та дріжджі — ось чому ці чорничні булочки з крихтою такі смачні! Ніжне та пухке тісто, солодка чорниця та масляна крихта зверху створюють райське поєднання. Ідеально підходить для сніданку, полуденного чаю або просто, коли хочеться чогось особливого, пише кулінарний сайт fajnegotowanie.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно — 300 г
- Молоко 3,2% - 130 мл
- Цукор — 100 г
- Свіжі дріжджі — 30 г
- Яйце — 1 шт.
- Вершкове масло — 100 г
- Чорниця — 150 г
- Картопляний крохмаль (картопляне борошно) — 10 г
- Цукрова пудра — 20 г
Приготування:
Спочатку приготуйте дріжджову закваску. Всипте в миску розкришені дріжджі, чайну ложку цукру, чайну ложку борошна та тепле молоко. Ретельно перемішайте інгредієнти та залиште на 15 хвилин, поки закваска не підніметься. Потім додайте борошно (250 г) та цукор (80 г) у миску з готовою закваскою. Замісіть тісто вручну або за допомогою кухонного комбайна. Нарешті, додайте яйце та продовжуйте місити, доки не досягнете однорідної консистенції.
Тим часом розтопіть вершкове масло (80 г) у каструлі та додайте його до тіста. Знову все вимісіть до однорідності. Накрийте підготовлене тісто тканиною та залиште його підніматися приблизно на дві години.
З решти борошна, цукрової пудри та холодного вершкового масла приготуйте крихту. Змішайте їх до однорідної маси та залиште. Всипте чорницю в миску. Змішайте її з картопляним борошном. Також залиште на потім.
Розділіть підняте дріжджове тісто на 10 частин. З кожного шматочка сформуйте коржик, начиніть його чорницею та щільно закрийте. Викладіть булочки з чорницею на деко. Після приготування залиште їх накритими приблизно на 25 хвилин, щоб вони піднялися. Нарешті, прикрасьте кожну булочку попередньо приготовленою крихтою. Випікайте їх у духовці приблизно 25 хвилин за температури 170 °C.
Нагадаємо рецепт найніжнішого лимоннику.
93Читайте нас у Facebook