Малиняки — це дріжджові тістечка, які поєднують пухке, ніжне дріжджове тісто з соковитою, кисло-солодкою малиною. Ідеальна випічка для літнього полудня, коли під рукою є свіжі фрукти. Ідеально підходить для другого сніданку або як солодкий перекус до післяобідньої кави. Зверху посипаємо їх здобною крихтою, яка чудово контрастує зі злегка кислуватою малиною, пише Poprostupycha.
Інгредієнти:
Закваска:
- 20 г свіжих дріжджів
- 1 столова ложка цукру
- 2 ложки пшеничного борошна грубого помелу
- 100 мл теплого молока
Тісто:
- 600 г пшеничного борошна
- 3 яєчні жовтки
- 100 г цукрової пудри
- приблизно 250 мл теплого молока
- 70 г м'якого вершкового масла
Додатково
- 500−600 г свіжої або розмороженої малини
- збите яйце
Приготування
Висипте 20 г свіжих дріжджів (або 10 г швидкорозчинних) у чашку, додайте столову ложку цукру, 100 мл теплого молока (не гарячого!) і дві столові ложки борошна, злегка обсипаючи його. Ретельно перемішайте і відставте приблизно на 10−15 хвилин, щоб закваска піднялася. Наша закваска повинна збільшитися в об'ємі (якщо дріжджі не піднялися, це означає, наприклад, що ми використали старі дріжджі або додали занадто тепле молоко тощо).
Тісто можна замісити вручну або, як це зробила я, у міксері з насадкою для дріжджового тіста. У чашу міксера додати яєчні жовтки (3 невеликих яйця), цукрову пудру (100 г), тепле молоко (250 мл), пшеничне борошно (600 г) і м'яке вершкове масло (70 г). В самому кінці додайте дріжджову закваску і вимішуйте 5−7 хвилин. Тісто має бути еластичним і гладким (не надто липнути до рук). Накриваємо його тканиною і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин, щоб воно збільшилося в об'ємі вдвічі.
Свіжу або розморожену малину (приблизно 500−600 г) промиваємо під водою, наприклад, у ситечку, щоб видалити зайву воду. Посипте ягоди 1 столовою ложкою цукрової пудри та чайною ложкою картопляного крохмалю. Злегка перемішуємо.
Тісто, що піднялося, злегка вимішуємо руками на присипаній борошном робочій поверхні. Розділити на приблизно 10 рівних порцій.
Спочатку злегка сформуйте з тіста кульку, а потім обережно розкачайте. Викладіть на середину 2 столові ложки малини. Защипуємо краї, щоб малина не випала під час випікання. Викладаємо дріжджові булочки з малиною на деко, застелене папером для випічки. Найкраще робити це з рівними інтервалами. Відставляємо на 15 хвилин, щоб тісто трохи піднялося.
Крихта:
У мисці змішайте пшеничне борошно (110 г) з холодним нарізаним кубиками вершковим маслом (60 г) і цукром (60 г). Руками розітріть інгредієнти до утворення крихти.
Змастіть малиняки збитим яйцем і посипте крихтою.
Випікати 28−30 хвилин у попередньо розігрітій духовці при 185 градусах (верхній і нижній жар, без вентилятора).
Нагадаємо рецепт розкішного торту за 10 хвилин без духовки.
277Читайте нас у Facebook