- 17.06 23:59 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 17.06 22:26 Як їсти картоплю фрі в ресторані: знання етикету дозволить вам почуватися комфортно
- 17.06 21:59 Дивовижний пиріг без яєць та вершкового масла: рецепт відомої кулінарки простий у втіленні
- 17.06 21:29 «Припиніть це лайно!»: Джастін Бібер сильно розлютився під час зустрічі з папараці
- 17.06 21:00 Включіть у свій раціон: це найкращі трави для контролю високого рівня цукру в крові
- 17.06 20:34 «Аби всі були такі, як він, то вже давно була б перемога»: на Курщині загинув захисник з Вінниччини
- 17.06 20:08 Вареники з сиром на пару: порадуйте родину ситною вечерею
- 17.06 19:51 Застрелив дружину і наклав на себе руки: кривава сімейна драма розігралася на одній з вулиць Житомира
- 17.06 19:43 У ЗСУ «засвітився» рідкісний трофей з вдв рф: такого ще не траплялося
- 17.06 19:18 Україна зробила перший крок до реалізації угоди з США про видобуток корисних копалин
- 17.06 19:04 Це шо, моя жінка вагітна?: коханий відомої телеведучої відреагував на новину про дитину
- 17.06 19:03 Скорпіонам — «Самітник» та пошук відповідей, Водоліям — «Колісниця» та контроль над емоціями: Таро-прогноз на 18 червня
Клафуті з полуницею від переможця «МайстерШефа»: ніжний аромат літа до чашки кави

Кулінарний блогер Вадим Бжезинський, який має багато цікавих рецептів, запропонував рецепт смачної літньої випічки — клафуті з полуницею.
Клафуті — це французький фруктовий десерт, традиційно готують з вишні, яку кладуть на змащену форму та покривають густим тістом. Походить він з французького міста Лімож, де виготовляють знаменитий фарфор.
Клафуті з полуницею
Інгредієнти (~форма 22 см):
борошно — 130 г
яйця — 3 шт (близько 150 г без шкарлупи)
вершкове масло — 50 г
молоко — 330 мл
цукор — 90 г + ванільний — 10 г
полуниця — 600 г
Приготування:
Змастити форму маслом.
Полуницю розрізати навпіл і викласти на дно.
У мисці змішати борошно, яйця та половину цукру до однорідності.
У сотейнику підігріти молоко з цукром і ванільним цукром до закипання.
Тоненькою струйкою влити гаряче молоко в тісто, постійно помішуючи.
Додати розтоплене вершкове масло, добре перемішати.
Залити тісто на полуницю.
Випікати у розігрітій духовці до 180 °C (без конвекції) 40−45 хвилин.
За словами блогера, подавати охолодженим. Ідеально до чашечки кави або чаю.
У мережі подякували блогеру за гарний рецепт та смачну випічку.
Нагадаємо також рецепт неймовірних лимонних кексів.
232Читайте нас у Facebook