До свят потрібно підготуватися заздалегідь: продумати меню, запастись продуктами. Адже Новий рік та Різдво бувають лише раз на рік! І вже зараз важливо визначитися з вибором рецептів страв — нескладних у приготуванні, але смачних.
Ідеєю незвичайного порційного салату з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар із Кривого Рогу Елла Іванова.
— Свято наближається, все у святковій метушні, але ще є час випробувати на практиці нові рецепти, — каже Елла Іванова. — Хочу запропонувати вашій увазі чудовий порційний салат з ніжним та ароматним соусом.
Салат у келиху
200 г філе оселедця
1 буряк
Листя салату
Для заправки
200 г йогурту
1 невеликий свіжий огірок
Зелена цибуля
Сік лимона
Сіль
Оселедець розбираємо, видаляємо кістки. Нарізаємо великим кубиком.
Буряк нарізаємо слайсами.Готуємо заправку. Огірок та цибулю нарізаємо дрібно. З'єднуємо йогурт, огірок, цибулю, лимонний сік, сіль. Пробуємо, доводимо до смаку.
У келих викладаємо шарами оселедець та буряк, листя салату. Додаємо заправку. Це дуже ароматно та свіжо. Смачного!
— Як прикрашати новорічний стіл?
— Настає рік Бика. Він любить зелень. На столі має бути її багато. Скатертину та серветки виберіть у біло-зеленій гамі. І гарного вам свята!
Раніше «ФАКТИ» розповіли, як приготувати смачне святкове печиво від відомого американського кондитера Олени Так. Цією випічкою можна прикрасити ялинку.
Фото з альбому Елли Іванової
868Читайте нас у Facebook