Сусіди запідозрять «різні збочення»: Євген Клопотенко розповів про приготування до Великодня «верещаки»
Відомий український телекулінар і переможець конкурсу «МастерШеф» Євген Клопотенко, який потрапив до списку 50 Next, вирішив напередодні Великодня поділитися рецептом приготування спеціальної національної страви — «Верещаки».
«Страва, від якої ви будете верещати. Так голосно, що сусідам стане важко збагнути, що у вас там коїться. Та ще й на Великдень», — пише Клопотенко в Instagram, пропонуючи рецепт смачної м'ясної страви з карамельним квасом, вершковим маслом, часником і запашними травами.
Інгредієнти:
Свинячі ребра.
Темний хлібний квас.
Часник.
Соняшникова олія (для смаження).
Орегано (материнка).
Хлібні крихти (панірувальні сухарі).
Вершкове масло.
Як готувати: свинячі ребра різати по кістці і викласти у пательню, додавши невелику кількість соняшникової олії, обсмажити. У потельню кинути кілька зубчиків часнику і трохи орегано. У кінці додати вершкове масло. Трохи просмажити, додати темний квас і томити ще кілька хвилин.
Потім перекласти вміст пательні у керамічну форму для випікання і відправити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Готувати близько 20 хвилин. Коли ребра будуть готові, дістати їх і присипати панірувальними сухариками, аби згустити соус. Перемішати. Облизати пальчики.
Раніше Клопотенко розповів, як пригощав авторів його улюбленої кулінарної книги The Flavor Bible буряковим квасом, бджолами, українськими спеціями і карпатською бринзою.
Фото Євгена Клопотенко з соціальних мереж.
888Читайте нас у Facebook