Смак буде неповторним: сушеф «Пекельної кухні» презентував рецепт львівського сирника
В Україні продовжують святкувати Великдень, і, крім пасок та крашанок, кожна господиня намагається приготувати ще й свої «фірмові» ласощі.
Одним з таких частувань може стати й львівський сирник, пише сайт «Нового каналу». Про те, як його готувати, розповідає сушеф кулінарного реаліті «Пекельна кухня» Микита Єфанов.
За його словами, приготувати львівський сирник абсолютно нескладно, до того ж смак його буде неповторним.
Для приготування страви потрібно:
- 400 г — 5% сиру;
- 3 шт. — яєць;
- 5 г — ванільного цукру;
- 5 г — розпушувача;
- 100 г — родзинок;
- 150 г — коньяку або рому;
- цедра 1 апельсина;
- дрібка солі.
Інгредієнти для поливки:
- 100 г — цукру;
- 100 г — вершків.
Спочатку слід залити окропом родзинки, аби вони набрякли. В окремому посуді збити до однорідної маси сир, цедру апельсину, ванільний цукор та жовтки яєць.
Злити з родзинок воду та додати ром або коньяк.
Збити білки у пишну піну, всипати сіль. Додати білки у сирну масу, обережно і невеликими порціями.
Поставити сирник у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Вимкнути духовку і залишити там сирник остигати на ніч.
Розтопити цукор — повинна утворитися карамель. Додати вершки та полити сирники, коли суміш охолоне.
Раніше рецептом швидкої бездріжджової паски з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар Тетяна Литвинова.
Фото з сайту «Нового каналу».
7965Читайте нас у Facebook