Весна та літо — сезон овочів і легких страв на їх основі. Ведучий програми «Ранок з Україною» (канал «Україна») Григорій Герман поділився власним рецептом запіканки з кабачків.
— Повірте, вона стане кращою варіацією вашої вечері, — розповів Григорій «ФАКТАМ». — Її особливий смак досягається завдяки додаванню сиру та вершкового масла.
Запіканка з кабачків
Інгредієнти
Кабачки або цукіні — 1 кг
Ріпчаста цибуля — 2 шт.
Вершкове масло — 2 ст. ложки
Твердий сир — 150 г
Вершки — 100 мл
Куряче яйце — 4 шт.
Кукурудзяний крохмаль — 2 ч. ложки
Гірчиця — 1 ст. ложка
Часник — 1 зубчик
Сіль і спеції за смаком
Приготування
На сковороді розігріти суміш вершкового масла та олії. Тим часом порізати кабачки кубиками й подрібнити цибулю. Спочатку на сковороду відправити цибулю, коли вона набуде золотистого кольору, покласти кабачки. Подрібнити часник і додати до овочів.
Поки кабачки готуються, можна зробити особливу заливку. Збити яйця з вершками до однорідної маси. Додати крохмаль, гірчицю, сіль і мелений перець. Ретельно збити віночком.
Коли кабачки стануть ледь золотисті, викласти їх у форму для запікання і, помішуючи, залити яєчно-вершковою заливкою. Сир натерти й додати у страву. Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Смачного!
Про те, як приготувати ідеальну буженину за рецептом, який дав «ФАКТАМ» Григорій Герман, читайте тут.
1700Читайте нас у Facebook