ПОИСК
Книга рецептів

Літній одеський салат: готується легше легкого

14:19 1 червня 2021
Літній одеський салат

Одеська кухня подобається і місцевим жителям, і туристам. В Одесі розуміються на їжі! І той, хто приїжджає з відпочинку, ще довго згадує смак та аромат південних страв.

Рецептом літнього одеського салату з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка Тетяна Литвинова.

— Інгредієнти салату доступні, і це теж важливо, — каже Тетяна Литвинова. — Думаю, він буде вам до смаку.

Рецепт літнього одеського салату

Інгредієнти:

  • помідори — 2 шт. (великі)
  • цибуля червона — ½ шт.
  • бринза овеча (козяча) — 70 г (можна замінити сиром фета)

Маринад:

  • сіль — ½ ч. л.
  • цукор — ½ ч. л.
  • окріп — 100 г
  • сік ½ лимона

Соус «Зелена оливкова олія»:

РЕКЛАМА
  • кінза, петрушка — по 5 г
  • оливкова олія — 20 г
  • сіль на смак

Приготування:

Кришимо руками бринзу в тарілку.

Робимо надрізи хрестиком на помідорах і заливаємо окропом. Через хвилину дістаємо помідори та знімаємо з них тонку шкірку.

РЕКЛАМА

Нарізаємо півкільцями половинку лука. Додаємо лимонний сік, сіль, цукор та окріп. Залишаємо на кілька хвилин маринуватися.

Беремо в рівних пропорціях кінзу та петрушку і кладемо в чашу блендера. Збиваємо з оливковою олією та сіллю.

Ріжемо помідори часточками. Ложкою викладаємо по колу тарілки соус. Потім викладаємо часточки помідорів. Зливаємо воду від цибулі та викладаємо його на помідори. Додаємо бринзу.

РЕКЛАМА

Смачного!

Раніше одеський ресторатор Лібкін поділився рецептом рагу з ранніх овочів, яке назвав «ледачим».

Читайте також: «Одеські правила свекольника»: ресторатор Лібкін поділився рецептом літньої страви

Фото з альбому Тетяни Литвинової

1456

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів