- 17.05 22:26 Цю каву подають із фініками: незвичайний напій варто спробувати
- 17.05 21:59 Улюблений смаколик королів: готується дуже швидко і просто
- 17.05 21:30 Вигляд доньки Анджеліни Джолі та Бреда Пітта, що виходила з лікарні, схвилював шанувальників
- 17.05 21:01 Тільки не пакети: поширена помилка на кухні, через яку полуниця швидко псується
- 17.05 20:35 Пройшов Харківський, Донецький та інші напрямки: в бою загинув 52-річний воїн зі Львівщини
- 17.05 20:07 Пишні шоколадні вареники на пару: дуже смачна страва української кухні
- 17.05 19:56 Водоліям — «Імператор», Левам — «Зірка», а Тельцям — «Король Пентаклів»: Таро-прогноз та поради карт на 18 травня
- 17.05 19:48 У кремлі назвали умови можливої зустрічі Зеленського і путіна
- 17.05 19:44 Національна гвардія України отримала покращений «Град»: експерт знайшов у ньому сумнівне рішення
- 17.05 19:27 Військовий побив мобілізованого у Вінницькому ТЦК: що відомо про конфлікт
- 17.05 19:05 Ціни підштовхують до вегетаріанства: економіст пояснив, чи варто очікувати здешевшання м’яса
- 17.05 18:46 Перехід з одного виду пенсії на інший: експерт пояснив, коли це вигідно
Книга рецептів
20:32
—
20 серпня 2021
Джем з червоної аличі за 2 години у мультиварці: простий рецепт

З жовтої аличі можна зробити не тільки джем, який вариться на плиті — цю ягоду можна додати до червоної «сестрички», приготувавши його у мультиварці.
Як пише 24tv.ua, для приготування джему з аличі у мультиварці слід використовувати два режими — «тушкування» і «випічка».
Інгредієнти:
- Червона алича — 1 кг;
- Жовта алича — 1 кг;
- Цукор — 500 — 800 г;
- Кориця — 3 палички;
- Ягоди ялівцю — 5 шт.;
- Лимонна кислота.
Ягоди слід добре промити і, зробивши надрізи, видалити кісточки.
Приготування:
- Нарізати аличу кубиками, покласти у чашу мультиварки, додати трохи води та цукру.
- Включити мультиварку у режимі «тушкування». Час циклу — 30 хвилин.
- Помішувати ягоди до повного розчинення цукру, у процесі варіння додати корицю і лимонну кислоту.
- Перед завершенням циклу додати паличку кориці.
- Перевести мультиварку у режим «випічка» на 15 хвилин. Джем постійно помішувати.
- Розкласти джем у стерилізовані слоїки, закрити кришками і охолоджувати у перевернутому вигляді, укривши теплим рушником.
Раніше кулінарний експерт, ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов поділився бабусиним рецептом полуничного варення, який він трохи спростив.
Фото з Pixabay.
946Читайте нас у Facebook
Наступний матеріал
Новини партнерів