ПОИСК
Книга рецептів

Рецепт знаменитого цвєтаївського пирога: готується виключно зі сметаною та з великою кількістю яблук

19:27 11 листопада 2021
пиріг

Восени дуже часто улюбленою випічкою ласунів стають пироги з ягодами та фруктами.

На сайті «Еда» опублікували рецепт пирога, що називають цвєтаївським. За легендою, на початку XX століття його часто пекли сестри Цвєтаєви для гостей, що збиралися в них. В ідеалі для випікання потрібно використовувати антоновські яблука, що мають насичений аромат та терпкий смак.

Готується пиріг виключно зі сметаною та з великою кількістю яблук, пише сайт «Еда».

Цвєтаївський яблучний пиріг

Продукти

РЕКЛАМА

пшеничне борошно — 2 склянки;
куряче яйце — 1 шт.;
сметана — 1,5 склянки;
вершкове масло — 150 г;
цукор — 1 склянка;
сода — ½ ч. л.;
оцет — 1 ч. л.

Приготування

РЕКЛАМА

Натерти на тертці вершкове масло і змішати його з 1,5 склянки борошна.

Влити в тісто пів склянки сметани та добре перемішати. Соду погасити оцтом та додати у тісто.

РЕКЛАМА

Перемішати й трохи помісити тісто руками. Воно має вийти м'яким та не липнути до рук.

Яблука вимити, потім очистити від шкірки та видалити серцевину. Нарізати на тонкі пластинки, схожі на пелюстки.

Розкачати тісто й надати йому форму, в якій випікатиметься пиріг. На дно викласти тісто, а згори розкласти яблучні пелюстки.

Змішати в окремій мисці 1 склянку сметани, цукор, яйце та 2 ст. л. борошна. Трохи збити. Крем, що вийшов, по консистенції повинен бути досить рідким. Залити їм тісто та яблука.

Духовку розігріти до 200 градусів. Випікати пиріг близько 50 хв.

Готовий десерт можна присипати корицею та прикрасити ягодами.

А телеведуча Руслана Писанка поділилася «овочевим» осіннім рецептом — моркви по-корейськи.

98814

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів