- 17.06 23:59 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 17.06 22:26 Як їсти картоплю фрі в ресторані: знання етикету дозволить вам почуватися комфортно
- 17.06 21:59 Дивовижний пиріг без яєць та вершкового масла: рецепт відомої кулінарки простий у втіленні
- 17.06 21:29 «Припиніть це лайно!»: Джастін Бібер сильно розлютився під час зустрічі з папараці
- 17.06 21:00 Включіть у свій раціон: це найкращі трави для контролю високого рівня цукру в крові
- 17.06 20:34 «Аби всі були такі, як він, то вже давно була б перемога»: на Курщині загинув захисник з Вінниччини
- 17.06 20:08 Вареники з сиром на пару: порадуйте родину ситною вечерею
- 17.06 19:51 Застрелив дружину і наклав на себе руки: кривава сімейна драма розігралася на одній з вулиць Житомира
- 17.06 19:43 У ЗСУ «засвітився» рідкісний трофей з вдв рф: такого ще не траплялося
- 17.06 19:18 Україна зробила перший крок до реалізації угоди з США про видобуток корисних копалин
- 17.06 19:04 Це шо, моя жінка вагітна?: коханий відомої телеведучої відреагував на новину про дитину
- 17.06 19:03 Скорпіонам — «Самітник» та пошук відповідей, Водоліям — «Колісниця» та контроль над емоціями: Таро-прогноз на 18 червня
Рецепт знаменитого цвєтаївського пирога: готується виключно зі сметаною та з великою кількістю яблук

Восени дуже часто улюбленою випічкою ласунів стають пироги з ягодами та фруктами.
На сайті «Еда» опублікували рецепт пирога, що називають цвєтаївським. За легендою, на початку XX століття його часто пекли сестри Цвєтаєви для гостей, що збиралися в них. В ідеалі для випікання потрібно використовувати антоновські яблука, що мають насичений аромат та терпкий смак.
Готується пиріг виключно зі сметаною та з великою кількістю яблук, пише сайт «Еда».
Цвєтаївський яблучний пиріг
Продукти
пшеничне борошно — 2 склянки;
куряче яйце — 1 шт.;
сметана — 1,5 склянки;
вершкове масло — 150 г;
цукор — 1 склянка;
сода — ½ ч. л.;
оцет — 1 ч. л.Приготування
Натерти на тертці вершкове масло і змішати його з 1,5 склянки борошна.
Влити в тісто пів склянки сметани та добре перемішати. Соду погасити оцтом та додати у тісто.
Перемішати й трохи помісити тісто руками. Воно має вийти м'яким та не липнути до рук.
Яблука вимити, потім очистити від шкірки та видалити серцевину. Нарізати на тонкі пластинки, схожі на пелюстки.
Розкачати тісто й надати йому форму, в якій випікатиметься пиріг. На дно викласти тісто, а згори розкласти яблучні пелюстки.
Змішати в окремій мисці 1 склянку сметани, цукор, яйце та 2 ст. л. борошна. Трохи збити. Крем, що вийшов, по консистенції повинен бути досить рідким. Залити їм тісто та яблука.
Духовку розігріти до 200 градусів. Випікати пиріг близько 50 хв.
Готовий десерт можна присипати корицею та прикрасити ягодами.
А телеведуча Руслана Писанка поділилася «овочевим» осіннім рецептом — моркви по-корейськи.
98854Читайте нас у Facebook