«На Новий рік — саме воно»: святковий рецепт лосося з ікорним соусом від Григорія Германа
Новорічний стіл важко уявити без риби. Причому це може бути як досить проста закуска з оселедця за рецептом Дмитра Дорошенка, так і лосося «по-багатому», спосіб приготування якого запропонував у Instagram телекулінар Григорій Герман.
«На Новий рік — саме воно», — прокоментував рецепт його автор.
Для приготування цієї гарячої страви потрібні:
- філе лосося (охолоджене) — 500 грамів;
- вершки 15% - 200 мл;
- твердий сир — 100 грамів;
- ікра — 50 грамів.
Для приготування філе лосося нарізаємо тонкими пластинками в 2−3 мм, згортаємо їх у трубочку і ставимо вертикально. Навколо — намотуємо інші смужки, формуючи подобу троянд і відправляємо або в холодильник, або прямо в духовку, розігріту до 180 °C.
Для соусу в сотейнику гріємо вершки до кипіння. Натираємо сир у гарячі вершки та розчиняємо там, постійно помішуючи. По густоті соус має нагадувати рідку сметану. Густоту можна регулювати кількістю сиру.
Знімаємо з вогню, і якщо подаєте відразу — дайте трохи охолонути і додайте ікру. Якщо пізніше — розігріті перед подачею соус і додайте в нього ікру. Сенс у тому, що ікра не мусить зваритися.
Вам може сподобатися також салат «Рукавичка Діда Мороза» з червоною рибою.
Фото instagram.com/german_greg_tv/
463Читайте нас у Facebook