Картопля, запечена в сухому клярі: смачна, економна і корисна для фігури вечеря
Картопля відноситься до тих їстівних запасів, без яких рідко обходиться кухня. Готувати її можна як завгодно — все залежить від фантазії. У запеченому вигляді овоч буде не лише смачним, а й корисним для фігури — впевнена кулінарка Міла Обухова.
Для приготування:
- Картопля 7−8 шт.
- Сіль на смак
- Рослинна олія 20 мл
- Борошно 2 ст. л. з гіркою
- Куркума 0,5 ч. л.
- Чебрець 0,5 ч. л.
- Молотий лавровий лист 0,5 ч. л.
- Часник сухий 1 ч. л.
- Імбир сухий ¼ ч. л.
Вмикаємо розігрівати духовку до t 200°. Кожну картоплину ріжемо на 6−8 часточок. Перемішуємо з сіллю на свій смак. Потім перемішуємо з рослинною олією. Борошно і спеції змішуємо, і в кілька прийомів вмішуємо цю суміш в картоплю.
На лист з пергаментом викладаємо картоплю на невеликій відстані між кусочками, це важливо. Відправляємо в духовку, зменшуємо t до 180°, запікаємо з конвекцією до готовності. Подаємо гарячу картоплю з соусом — сметана і зелень.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати «Картоплю у банці» — ситну, ароматну і дуже смачну страву.
40960Читайте також: Картопляний суп-пюре з сиром: ідеальний та ситний обід
Читайте нас у Facebook